Egyhetes demonstrációt hirdetett szerdától augusztus 2-ig a légiutas-kísérők 45 százalékát tömörítő két szakszervezet. Az Air France egyelőre nem tudta megmondani, pontosan hány járat lehet érintett.

 | © AIRportal.hu

Az előrejelzések szerint leginkább az Air France belföldi és európai járatait érintheti az újabb munkabeszüntetés, várhatóan 30 százalékuk nem indul el, ugyanakkor a hosszútávú járatok jelentős része várhatóan felszáll. A légitársaság tájékoztatása szerint azok után tudnak biztosat mondani, hogy a szakszervezet bejelenti, pontosan hány légiutas-kísérő vesz részt az akcióban. Előzetes várakozások szerint a stewardessek 35 százaléka nem áll munkába.

Az is előfordulhat, hogy az adott járat elindul, de korlátozzák az utasok számát, hogy a csökkentett létszámú hajózó személyzettel is fel tudjon szállni a repülőgép.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a szerdai párizsi járatok közül törölték a 14.50-kor (AF1294) és a 22.55-kor (AF1694) érkező, valamint a 15.45-kor (AF1295) induló járatot.

Azoknak, akiknek erre az időszakra van foglalásuk az Air France ingyenesen átfoglalja őket a augusztus 3-tól 12-ig tartó időszakra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A munkabeszüntetés oka, hogy a szakszervezeteknek nem sikerült megállapodniuk a menedzsmenttel az októberben lejáró kollektív szerződésről, amely egyebek mellett a béreket is szabályozza.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!