Mivel lehet legjobban lefoglalni a gyerkőcöt egy repülőút alatt? Nem az iPad és nem is a cukorkák a nyerők, sokkal egyszerűbb a megoldás!

Minden szülőnek van egy rémálma utazás előtt: hogy az ő gyermeke lesz az a gyerek a repülőn, aki miatt az összes utas összehúzza a szemöldökét, mert végig sír, kiabál, rugdossa az üléseket vagy máshogy zavarja a többi utast. Akik ilyenkor a kicsit magatartási zavarosnak, a szülőt túl engedékenynek, vagy nemtörődömnek tartják.

Egy felmérés szerint ez az oka például annak is, hogy a brit szülők egyharmada nem mer három órásnál hosszabb utazásra indulni a gyermekével.

A Daily Mail közzétett egy kutatást, amelyben szülőket kérdeztek meg arról, milyen játék vagy bármilyen más eszköz köti le leginkább a gyerekek figyelmét utazás közben. És nem, nem az iPad vagy okostelefonok, sem a fedélzeti szórakoztató berendezések nem bizonyultak elég hatékonynak.

A legjobb szórakozási lehetőség a megkérdezettek 57%-a szerint a papír és a színes ceruzák, leginkább az 5 évnél fiatalabb gyerekek számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezzel szemben az iPad vagy más okoseszköz mindössze a gyerekek 27%-ánál ért el komoly sikereket.

Nem kell sok a boldogsághoz: néhány üres pap és pár színes ceruza (Forrás: Unsplash)

A szülők 10%-a próbálja meg csokival vagy édességgel lekötni a kicsik figyelmét (vagy mondhatjuk úgy is, hogy lekenyerezni a gyermeket) egy hosszabb út alatt.

Az újság által megkérdezett gyermekviselkedési kutató szerint egyébként sem szerencsés a gyermekeket hozzászoktatni, hogy minden várakozással vagy utazással töltött percet a képernyőkre szegeződve töltsenek, hiszen amellett, hogy szembetegségekhez és hosszútávon elhízáshoz vezet, sokkal agresszívabbá, érzékenyebbé és zárkózottabbá teszi őket.

Ezzel szemben a papír és ceruza tökéletes arra, hogy a szülővel együtt különböző játékokat játszanak, vagy csak magukban rajzoljanak, ami segít a kreativitásuk kibontakoztatásában is.

A végére csak úgy itt hagyunk két olyan képet is, ahol a kreatív foglalkozás a repülőút végére valami egész másba csaphatott át:

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!