Bejelentette a Cargolux és a japán Nippon Cargo Airlines (NCA) az új partnerségi megállapodásuk keretében megvalósuló Luxemburg – Tokió áruszállító járat indulási dátumát.

Nemrég aláírt partnerségi megállapodásuk keretében a Cargolux március 27-én indítja el legújabb, Luxemburg és Tokió Narita között közlekedő cargo járatát. Az új járat hetente egyszer, keddenként közlekedik majd a cég európai központja és a japán főváros között.

Az együttműködéshez még a japán kormány jóváhagyása is szükséges, e nélkül ugyanis a cég gépei nem közlekedhetnek rendszeresen az országba, és vihetnek be oda jelentős mennyiségű árut.

A Cargolux Boeing 747-400F gépei mellett a modernebb, 747-8F gépeit is beveti majd az új útvonalon, a két cég aktuális kapacitásigényétől függően. Az NCA-val kötött megállapodás keretében ugyanis a japán cég által szállított áru felkerülhet a Cargolux gépeire és viszont ennek köszönhetően rugalmasabban tud a mindkét cég gazdálkodni a rendelkezésre álló kapacitással, az ügyfeleknek hatékonyabb és gyorsabb szolgáltatást nyújthatnak.

A széleskörű megállapodás részét képezi ezen lehetőség mellett a codeshare szerződés is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az elmúlt években az NCA terjeszkedési stratégiája részeként hasonló megállapodásokat kötött a Lufthansa Cargo-val, a United Cargo-val, és a Singapore Airlines-szal is. A Cargolux tavaly az dubaji székhelyű Emirates Skycargo-val lépett partnerségre – írja az AirCargo News.

A Cargolux Airlines International Európa egyik vezető áruszállító légitársasága, fő bázisa Luxemburg Findel repülőterén található. Flottáját tizenhárom Boeing 747-400 Freighter, és tizennégy modernebb, Boeing 747-8F gép alkotja. A cég útvonalhálózata három kontinens 85 országának 250 repülőterét foglalja magába.

Budapesten is rendszeres vendég a típus, a Cargolux színeiben (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – Airportal.hu)