Árverésre bocsátják Elvis Presley egykori magánrepülőjét, amely harminc évig parkolt egy új-mexikói repülőtéren.

A piros színű 1962-es Lockheed Jetstar üzleti kisgépen nincs hajtómű és pilótafülkéje is alapos javításra szorul.

A repülő belső dizájnját azonban maga Elvis tervezte: az utasteret piros bársonyülések és szőnyeg teszik kényelmessé.

A Lockheed JetStar repülőgépeket az 1960-as évek elejétől  gyártották. Ez volt az első igazi business jet, melyet az üzleti utazók igényeihez szabtak. A repülőgépet a törzs hátsó részére erősített négy hajtóművel szerelték fel, több példányon a szárny alatt pót-üzemanyagtankokat is elhelyeztek. A típus még az amerikai légierőnél is üzemelt. | © AIRportal.hu

A Lockheed JetStar repülőgépeket az 1960-as évek elejétől gyártották. Ez volt az első igazi business jet, melyet az üzleti utazók igényeihez szabtak. A repülőgépet a törzs hátsó részére erősített négy hajtóművel szerelték fel, több példányon a szárny alatt pót-üzemanyagtankokat is elhelyeztek. A típus még az amerikai légierőnél is üzemelt.

A gép évtizedek óta háborítatlanul áll Roswellben – számolt be róla a The Daily Telegraph című brit lap.

A licitálást vezető Liveauctioneers.com szerint a gép Elvis és apja, Vernon Presley tulajdona volt. Az aukciósház úgy véli, teljes renoválás után a világ bármely táján ki lehetne állítani, és vonzaná az érdeklődőket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A roswelli repülőtér igazgatója, Scott Stark elmondta, hogy a repülő magántulajdon, és csak nagyon ritkán engedik a megtekintését, legutóbb 5-6 éve nézték meg látogatók. A tulajdonos, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, alkalmanként légi bemutatókon is engedélyezte a repülő bemutatását, de a közelmúltban úgy döntött, hogy eladja.

Az aukciót május 27-én rendezik Kaliforniában. Az előzetes becslések szerint 2-3,5 millió dollárért (550-960 millió forintért) kelhet el a relikvia.

Elvisnek több magángépe is volt. A legismertebb, a Lisa Marie a memphisi Gracelandben áll. A rock’n’roll királya, akinek kultusza máig töretlen, 42 évesen, 1977-ben hunyt el Memphisben.

A belső tér jobban néz ki, mint a gép kopottas külseje. (Forrás: Liveauctioneers.com) | © AIRportal.hu

A belső tér jobban néz ki, mint a gép kopottas külseje. (Forrás: Liveauctioneers.com)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!