Ismét árverésre bocsátották Elvis Presley egykori magánrepülőgépét, amely csaknem négy évtizede parkol egy új-mexikói kifutópályán és legutóbb tavaly cserélt gazdát 430 ezer dollárért (120,7 millió forint).

Amint arról tavaly beszámoltunk, árverésre bocsátották Elvis Presley egykori magánrepülőjét, amely harminc évig parkolt egy új-mexikói repülőtéren. A piros színű 1962-es Lockheed Jetstar üzleti kisgépen nincs hajtómű és pilótafülkéje is alapos javításra szorul.

A repülő belső dizájnját azonban maga Elvis tervezte: az utasteret piros bársonyülések és szőnyeg teszik kényelmessé.

A Lockheed JetStar repülőgépeket az 1960-as évek elejétől gyártották. Ez volt az első igazi business jet, melyet az üzleti utazók igényeihez szabtak. A repülőgépet a törzs hátsó részére erősített négy hajtóművel szerelték fel, több példányon a szárny alatt pót-üzemanyagtankokat is elhelyeztek. A típus még az amerikai légierőnél is üzemelt.

A gép évtizedek óta háborítatlanul állt Roswellben. A tavalyi licitálást vezető Liveauctioneers.com szerint a gép Elvis és apja, Vernon Presley tulajdona volt. Az aukciósház úgy vélte, teljes renoválás után a világ bármely táján ki lehetne állítani, és vonzaná az érdeklődőket.

A roswelli repülőtér igazgatója, Scott Stark elmondta, hogy a repülő magántulajdon, és csak nagyon ritkán engedik a megtekintését, legutóbb 5-6 éve nézték meg látogatók. A tulajdonos, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, alkalmanként légi bemutatókon is engedélyezte a repülő bemutatását, de úgy döntött, hogy eladja.

A hirado.hu azt írta, hogy az IronPlanet nevű internetes aukciós portál szerint ugyan a gép 2017-ben gazdát cserélt 430 ezer dollárért, de még mindig Roswellben van és jelenlegi tulajdonosa “semmit sem változtatott meg a történelem ezen darabján”.

Elvisnek több magángépe is volt. A legismertebb, a Lisa Marie a memphisi Gracelandben áll. A rock’n’roll királya, akinek kultusza máig töretlen, 42 évesen, 1977-ben hunyt el Memphisben.

A belső tér jobban néz ki, mint a gép kopottas külseje. (Forrás: Liveauctioneers.com)