Elektromos buszokat helyezett üzembe Glasgow repülőtere, amelyek a terminál és hosszú távú parkoló között szállítják ingyenesen az utasokat.

Az elektromos buszok a nap 24 órájában üzemelnek (forrás: Gatwick Airport)

Skót gyártmányú elektromos buszokat helyezett üzembe Glasgow nemzetközi repülőtere, amelyek a korábbi dízelmotoros járműveket váltják fel. Az ingyenesen igénybe vehető buszok a terminál és a hosszú távú parkoló között közlekednek.

Ezzel egyidejűleg elektromos töltőállomásokat is elhelyeztek a hosszú távú parkolóban. Az akadálymentes, 11 méter hosszú, 23 üléses buszok a nap 24 órájában üzemelnek.

Az elektromos buszok bevezetése egyike azon projekteknek, amelyekkel a repülőtér csökkentené a károsanyag-kibocsátását. Az idei év elején az üzemeltető 200 000 brit fontot fektetett be hibrid autók üzembe helyezésébe.

Az elektromos buszokkal egyidejűleg elektromos töltőállomásokat is üzembe helyeztek (forrás: Glasgow Aiport)

“Büszkék vagyunk arra, hogy a brit repülőterek között elsőként vezettük be az elektromos buszok használatát parkolónkban. Ezek a korszerű járművek fontos szerepet játszanak a fenntarthatóság iránti törekvéseinkben, és jelentős mértékben hozzájárulnak a repülőtér szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséhez” – jelentette ki Mark Johnston, a glasgow-i repülőtér vezérigazgatója. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az elektromos flotta bevezetése egybeesik Skócia 2019-es „Klímahetével”, amelynek alkalmával a környezettudatosság nevében szerveznek eseményeket iskolákban, egyetemeken és munkahelyeken.

Az új elektromos buszokkal a repülőtér évente 143 tonnával fogja csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátását.