Elhagyta bal oldali főfutójának egyik kerekét az Air Canada Express DHC Dash 8-300-asa felszállás közben, az esetet egy utas a telefonjával rögzítette. A járat később biztonságosan landolt.

A Journal de Montreal egy a közösségi médiában terjedő videó alapján számolt be az esetről. Az eddigi információk szerint az Air Canada Express AC8684-es, Montreal és Saguenay közti, kicsivel több mint egy órás járatát teljesítő géppel akadtak problémák január 3-án.

A Flightradar adatbázisa szerint a járatot a C-FSOU lajstromú, 27 éves De Havilland Canada Dash 8-300-asa teljesítette. A videó szerint a bal oldali főfutó kerékrögzítésénél már a kigyorsításkor is problémák voltak, folyamatosan szikrázott és felhevült a rögzítés. Pár másodperccel az elemelkedés után aztán a bal oldalai főfutóról a belső kerék le is vált.

A pilóták ez után természetesen visszafordultak, és 1 óra 54 perc repülés után (amely a Montreal körüli repüléssel telt) biztonságosan, és nagyon finoman landoltak a Trudeau-repülőtér 24L jelű pályáján.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gép azóta nem szállt fel, bár menetrend szerinti járatot azóta nem kellett teljesítenie.