Címlap Légitársaságok Elindítja régóta tervezett járatait Londonba az indiai fapados Spicejet

Elindítja régóta tervezett járatait Londonba az indiai fapados Spicejet

Bár egyetlen szélestörzsű géppel sem rendelkezik, illetve hosszútávú útvonalak üzemeltetésében sincs tapasztalata, az indiai diszkont légitársaság, a Spicejet Londonba indít járatokat.

A ch-aviation saját adatbázisára hivatkozva számolt be arról, hogy a diszkont cég Mumbaiból és Delhiből is indít járatot Londonba, a heathrow-i repülőtérre a fővárosból hetente kétszer, Mumbaiból pedig egyszer közlekednek.

A társaság nem hogy interkontinentális, de nemzetközi útvonalat is alig teljesít, forgalma 83 százalékát Indián belül bonyolítja Boeing 737-esekkel és Bombardier Q400-asokkal. Az indiai TNN hírügynökség szerint a társaság wet-lease megállapodás alapján egy Airbus A330-900-assal fog repülni India és az Egyesült Királyság között, de a bérbe adó kilétét nem sikerült megállapítani.

A fedélzeten 353 turista és 18 üzleti osztályú ülés lesz, a konfiguráció alapján a ch-aviation viszont kiderítette, hogy a portugál Hi Fly CS-TKY lajstromú gépét vették bérbe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nem ez lesz az első, hogy a portugál lízingcég együttműködik a Spicejettel, az elmúlt hónapokban a Hi Fly saját kódja alatt teljesített repatriáló járatokat Amszterdamból és Torontóból Indiába. Emellett az indiai cég a máltai Hi Fly-leányvállalattól most is bérel egy Airbus A340-300-ast, amellyel árut szállít India és Európa között. A légitársaság néhány éve már tervezi európai járatok elindítását, főként Londonba.

A jelenlegi, utazási korlátozásokkal terhelt időszakban az ázsiai ország és az Egyesült Királyság közötti útvonalakon érdekes módon több légitársaság is újranyitja vagy elindítja járatait: az Air India és a British Airways mellett a Virgin Atlantic, illetve a szintén fapados Vistara, utóbbi az idei évtől érkező Boeing 787-eseivel.

Translate »