Megérkezett a Vistara első Boeing 787-9 Dreamlinere az új-delhi bázisra, az indiai légitársaság bemutatta a repülőgép kabinját is.

Ez a Vistara flottájának negyvenedik tagja, egyúttal a cég első szélestörzsűje és India első hosszabb törzsű Boeing 787-9 Dreamlinere. A légitársaság további öt példányt vár a típusból.

A Business Traveller beszámolója szerint a fedélzeten 30 üzleti osztályú ülőhely található, a Stelia Aerospace gyártmánya, ilyen üléseket használ a Singapore Airlines is (hiszen a Vistara a szingapúri fuvarozó és az indiai Tata közös vállalkozása).

Az ülések 1-2-1 elrendezésűek, így minden business-utas közvetlenül folyosó melletti helyet kap. A székek prémium bőr borítást kaptak, vízszintes ágyakká alakíthatóak.

A fedélzeti szórakoztatórendszer 18 hüvelykes érintőképernyőn érhető el, valamint eszközök töltésére alkalmas áram- és USB-csatlakozó is található minden széknél.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Vistara Dreamlinerének business class ülése (Forrás: Vistara)

Az üzleti osztály mögött kapott helyet a prémium turista osztály 21 ülése, 2-3-2 elrendezésben, szintén prémium bőr kárpittal.

Itt 37 hüvelykes sortávolságban helyezkednek el a széksorok, és hatféleképpen változtatható fejtámasz van minden üléshez, 13 hüvelykes HD-monitorral.

A kabin hátsó részében található a turista osztály, ahol a standard 3-3-3 elrendezésben találhatók az ülések, 31 hüvelykes sortávolsággal, a háttámlákban 12 hüvelykes HD-monitorral.

A fedélzeti szolgáltatások közé tartozik a 700 órányi felvételt tartalmazó médiakönyvtár filmekkel, TV-műsorokkal, zenékkel és játékokkal, valamint a vezeték nélküli internet.

A Dreamliner fedélzeti világítása is speciális, a fények színe és intenzitása segítségével igazodik az utasok alvási ciklusához és bioritmusához, ezzel kínálva pihentetőbb utazást, és lerövidíti a jetlag-et.

„A mai nap igazi mérföldkő a légitársaság életében, az új kabin bemutatásával szeretnénk bizonyítani, hogy a Vistara elkötelezett az ügyfelek magas szintű kiszolgálása iránt. Biztosak vagyunk abban, hogy hűséges utasaink milliói örömmel utaznak majd kedvenc indiai légitársaságuk fedélzetén a hosszútávú, nemzetközi útvonalakon is” – mondta el Leslie Thng, a Vistara vezérigazgatója.