A Spicejet indiai fapados légitársaság bejelentette, hogy két darab Boeing 787-est lízingel, amelyekkel európai járatokat indít, akár már a most következő téli menetrendben. Lehetséges az is, hogy a 737 MAX-okra kötött szerződésük egy részét szélestörzsű típusokra módosítsák.

Az egyik indiai fapados légitársasága, a Spicejet elnöke a Times of India című lapnak megerősítette, hogy hosszútávú diszkont járatokat indítanak – írja a ch-aviation.ch portál. Ajay Singh közölte, hogy két Boeing 787-est lízingelnek, vélhetően a rövidebb, -8-as típusváltozatot.

A két Dreamlinerrel akár már a most következő téli menetrendtől európai célállomásokra közlekednek majd, elsőként Birmingham és London valamelyik másodlagos reptere merült fel.

A 737 MAX-ok egy része helyett érkeznek a flottába a szélestörzsű repülőgépek (Forrás: Boeing) | © AIRportal.hu

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A 737 MAX-ok egy része helyett érkeznek a flottába a szélestörzsű repülőgépek (Forrás: Boeing)

Egy retúr jegyért 25-30 ezer indiai rúpiát (106-127 ezer forintot) kérnének. A cégvezető arról is beszélt, hogy a legutóbbi, száz darab Boeing 737 MAX-ra szóló megrendelésük (plusz ötven opciós példány) felét, azaz ötvenet széles törzsű típusra válthatnak a szerződés szerint, és ezt „hamarosan meg is lépik”.

A hosszú távú diszkont járatok piaca rendkívüli élénkülést mutat az utóbbi években: a Norwegian után a Lufthansa a Eurowings márkájával lépett be e körbe.

Hamarosan indul az IAG-holding egyelőre virtuális, az Iberia által üzemeltetett LEVEL márkája, és az Air France-KLM csoport is készülődik az egyelőre Boost! néven futó projektjével, illetve arról is szólnak hírek, hogy az Air Asia X is visszatér Európába.