Elindította közvetlen járatát a LOT Polish Airlines Budapest és Szöul között, az első járat vasárnap dél után nem sokkal emelkedik a magasba a magyar fővárosból.

Az LO 2001-es járatot az SP-LRD lajstromjelű Boeing 787-8-as Dreamliner teljesíti, a repülési idő Szöul felé menetrend szerint 10 óra 40 perc, az LO 2002-es járat visszafelé két órával többet tölt a levegőben.

A járat indulása előtt tartott sajtótájékoztatón Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója azt mondta, rendkívüli nehézségbe ütközött a két város közötti légi összeköttetés megteremtése, mivel először nyitottak Budapestről keleti irányú járatot. Open Skies megállapodás híján bilaterális alapon kellett a járatot létrehozni.

A fotót Samsung Galaxy S10+ telefonnal készítettük. Fotó: AIRportal.hu

Hozzátette ugyanakkor, hogy kulturális és gazdasági szempontból is fontos összeköttetésről van szó.

A LOT vezérigazgatója közölte azt is: terveik között szerepel, hogy hetente hat, jobb esetben hét járatot indítsanak a magyar és a dél-koreai főváros között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a LOT az elmúlt hónapok folyamatos járatfejlesztésének köszönhetően 400 ezer fölé emelte az éves magyarországi utasforgalmát, amely az előző évi duplája. A további fejlesztéseknek köszönhetően a lengyel légitársaság a legnagyobb hálózatos cég lesz a budapesti repülőtéren.

A járat elindulását hosszas tárgyalás előzte meg, a foglalási rendszerekben július végén jelent meg a járat, majd a LOT hivatalosan július utolsó napján jelentette be, alig másfél hónappal a megnyitás előtt.

A LOT Dreamlinerei hetente háromszor, kedden, pénteken és vasárnap indulnak. A téli menetrendben helyi idők szerint a LO 2001-es számú járat 11:25-kor (október végéig 12:25-kor) száll fel Budapestről, és másnap 06:05-kor érkezik meg Szöulba. Visszafelé hétfői, szerdai és szombati napokon 07:30-kor, LO 2002-es járatszámmal indul a Szöul-Incshon repülőtérről, és 13:15-kor érkezik meg Ferihegyre.