Elindult a Budapest Airport közvetlen közelében a repülőtéri szálloda építése, a 3,2 milliárd forintba kerülő, 145 szobás létesítmény másfél év múlva fogadhat vendégeket.

Grafika: Budapest Airport | © AIRportal.hu

Grafika: Budapest Airport

Az építkezés helyszínén az előkészületek már hetek óta tartanak, a projekt az alapkő letételével és egy időkapszula elhelyezésével hivatalosan is kezdetét vette. A 145 szobás, közvetlen terminálkapcsolattal rendelkező szálloda várhatóan másfél év múlva nyílik meg. Az átriumos, belső udvarral is rendelkező, 5200 négyzetméteres szállodában 350 négyzetméteren konferenciatermek is lesznek.

Az új létesítményt elsősorban üzleti szállodának szánják, de az üzemeltető szeretné kiszolgálni azokat a turistákat is, akiknek valamilyen oknál fogva Budapesten kellett maradniuk. A bejárat a terminál felé, a szobák nagyobb része a város felé néz majd. A szobák négy emeleten helyezkednek majd el és becslések szerint egy vendég 1-1,5 éjszakát tölt majd el átlagosan.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója az ünnepélyes bejelentésen közölte: évek óta dolgoztak a projekten, nagyon időszerű a kivitelezés, mivel a egyre több hosszútávú járatot üzemeltető légitársaság jelenik meg Budapesten és a repülőtér utasforgalma folyamatosan fejlődik. Idén 11 millió fölé várják a teljes forgalmat, amely egymillióval több a tavalyinál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Grafika: Budapest Airport | © AIRportal.hu

Grafika: Budapest Airport


Ezen utasforgalom kiszolgálásához a létesítményeket is fejleszteni kell, a BUD 2020 program keretében ezért a Budapest Airport 50 milliárd forintot költ erre a célra. A többi közt megépül a 2B terminálon az új móló, fejleszti az üzemeltető az utasfelvételi kapacitásokat, valamint logisztikai és áruszállítást támogató fejlesztések is megvalósulnak.

Noah Steinberg, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság egyik motorja az ingatlanfejlesztés, ezért fontos, hogy legyenek erős, nagy tapasztalattal bírő fejlesztők. Ezek közé sorolta Winget is, amelynek együttműködésével Budapesten is megépül a repülőtéri szálloda. Felhívta a figyelmet, hogy az európai fővárosok között szinte egyedüliként csak Budapesten nem volt eddig olyan hotel, amelynek közvetlen kapcsolata van a repülőtérrel.