Elindította a Tréner Kft.-vel közösen működtetett Pilótaakadémiáját Nyíregyházán a Wizz Air. A következő 21 hónapban az akadémia első csoportjának tagjai elsajátítják és fejlesztik mindazokat az ismereteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy kiváló pilóta váljon belőlük, ezzel támogatva a Wizz Air jelentős növekedését.

A 2017-ben indult Wizz Air Pilótaakadémia, amely egyelőre csak Lengyelországban élő jelöltek számára érhető el, fiatalok számára kínál egyedülálló lehetőséget arra, hogy előzetes repülési tapasztalat nélkül megszerezzék a kereskedelmi pilóta szakszolgálati engedélyt.

A program keretében a Wizz Air pilótaképző szervezetekkel működik együtt a minőségi oktatás biztosítása érdekében, a Wizz Air szigorú minőségi követelményeit követve.

A légitársaság első két szerződött partnere pilótaképző iskola a Tréner Kft. Magyarországon és Egnatia Aviation Kft. Görögországban. A légitársaság célja, hogy a következő hónapokban bővítse a programot, együttműködve több pilótaképző intézménnyel, és több hasonló programot indítva Közép- és Kelet-Európa más országaiban.

Forrás: Wizz Air

A megnyitó ünnepségen az első hallgatói csoportot a Wizz Air és a Tréner Kft. vezetői üdvözölték, majd a jövendőbeli WIZZ-pilótáknak átadták a pilótadzsekijüket, és körbevezették a nyíregyházi pilótaiskolában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mostani oktatás keretei között 750 óra földi, 60 óra szimulátoros és 145 órányi repülési téninget indítanak.

A program sikeres elvégzése, a valamint az ezzel járó minden feltétel és követelmény teljesítése után a Wizz Air munkalehetőséget kínál a frissen végzetteknek, akik a szükséges továbbképzések elvégzését követően az Airbus A320 repülőgépek első tisztjeiként folytathatják karrierüket. A Wizz Air első tisztjeinek versenyképes jövedelmet és rendkívüli fejlődési lehetőségeket kínál a légitársaság.

“Örömömre szolgál, hogy üdvözölhetem a WIZZ család feltörekvő kadétjainak új generációját. A legjobbakat kívánom nekik a Tréning Kft.-vel történő, mindent áfogó képzés során és alig várom, hogy együtt dolgozhassunk a közeljövőben.” – mondta el Diederik Pen, a Wizz Air ügyvezető alelnöke és üzemeltetési igazgatója.

“Ahogy tovább bővítjük a Wizz Air Pilótaakadémiát programot, még több tehetséges fiatalt ösztönzünk arra, hogy megvalósítsa az álmait és pilóta válhasson belőle. Ezzel együtt a mi sikerünk részévé is válik, támogatva ezzel a vállalat jövőbeli sikeres növekedését.” – tette hozzá a szakember.