Nem fog megújulni a ferihegyi repülőtérre vezető út, és még számos, a 2024-es olimpiához kapcsolódó fejlesztés is elmarad. Tarlós István főpolgármester szerint a város szempontjából ez a legsúlyosabb következménye a pályázatunk szerdai visszavonásánakírta a Magyar Nemzet.

Pontosan még a városvezetés sem tudja, hány fejlesztés és beruházás marad el, amelyek, ha Budapest rendezte volna az olimpiát, bizonyosan elkészültek volna 2024-ig – jelentette ki a pénteki Budapestinfón Tarlós István (Fidesz–KDNP).

A főpolgármester egyetlen konkrétan várható munka, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújításának halasztását nevezte meg.

Az olimpia kapcsán a repülőtéren is számos jelentős légi- és földi oldali fejlesztés valósult volna meg annak érdekében, hogy Ferihegy folyamatosan növekvő utas és cargo forgalma mellett tudják kezelni a rendezvény körüli hónapokban jelentősen megugró légiforgalmat.

Az AIRportal.hu információi szerint az olimpiára újra megnyithatták volna a Malév csődje után bezárt egyes terminált is, a megvalósuló repülőtéri fejlesztések pedig segíthették volna a Ferihegy későbbi kapacitásbővítését is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.