A Helvetic Airways színeben először teljesített menetrend szerinti járatot az Embraer E190-E2 a brit főváros különleges kihívást jelentő repülőterére.

A svájci légitársaság közlése szerint a Swiss számára teljesítették az LX 464-es járatot Zürichből, amelyet csütörtökön az újonnan beszerzett Embraer E190-E2-vel repültek, a fedélzeten 110 utas volt, tehát teltházas volt.

A Swiss és a Helvetic ezzel a járattal tért vissza a London üzleti központjához közel eső, sok tekintetben egyedi repülőtérre.

Forrás: Helvetic Airways

A Temze partjára, a régi dokkok területére épült légikikötő futópályája mindössze 1500 méter hosszú, és a környező épületek, valamint a zajszennyezés csökkentése miatt a szokásos 3 helyett 5 fokos a besiklási/emelkedési szög. Ez a gyakorlatban meredekebb, de az utasok számára a tapasztalataink szerint nem feltűnően gyorsabb süllyedést, felszállásnál viszont a nem rendszeres utasok számára is érzékelhetően erőteljesebb emelkedést jelent.

Az Embraer európai marketingese az esemény kapcsán azt hangsúlyozta, hogy az E2-es gépek nemcsak a 20 százalékkal alacsonyabb fogyasztás és emisszió, de a 60 százalékkal halkabb hajtóművek miatt is kedvezőbben üzemeltethetők ezen a repülőtéren is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bár kereskedelmi forgalomban most volt először itt ez a géptípus, a berepülés során az egyik prototípus már járt a London-City repülőtéren.