Bocsánatot kért a United Airlines egyik utasától azután, hogy a Houstonból New York La Guardia repterére tartó járatuk fedélzetén elpusztult a kutyája.

Illusztráció – ilyen hordozóban szállíthatók a a kisebb testű kutyák és macskák a repülőgépek fedélzetén. (Forrás: Twitter)

Az eset hétfőn, a United 1284-es számú járatán történt. Az egyik utas egy erre alkalmas hordozótáskában a repülőgép fedélzetén szállította kedvencét.

Erre a légitársaság kisebb testű kutyák és macskák esetén lehetőséget biztosít, ha a szállítás olyan hordozóban történik, mely elfér az ülések alatt.

Az utas azonban a hordozót úgy helyezte el, hogy az akadályozta a járaton az üléssorok közötti folyosón történő szabad mozgást – derül ki egy másik utas, Maggie Gremminger Facebook posztjából.

Az elhelyezés azért volt szabályellenes, mert a közlekedő folyosót szabadon kell hagyni, hogy egy esetleges vészkimenekítés esetén mindenki akadálytalanul jusson el a vészkijáratokhoz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az egyik légiutas-kísérő ezt követően arra utasította az állat gazdáját, hogy helyezze el kedvencét a fej feletti csomagtárolóban, aminek az utas eleget tett.

Mikor azonban kutyát a három órás repülőút végén gazdája kivette a tárolóból, az már élettelen volt. Az állat valószínűleg megfulladt, mivel a fej feletti tárolórekeszek nem rendelkeznek semmilyen szellőzéssel – ezért nem is alkalmasak állatok szállítására.

A United Airlines elismerte, hogy hibát követtek el és az eset miatt bocsánatot a cég kért, valamint részvétéről biztosította a kutya tulajdonosát. Az állat boncolásának költségeit is a légitársaság fedezi, hogy kiderüljön, pontosan minek következtében pusztult el az állat.

“Alaposan kivizsgáljuk a történteket, és lépéseket teszünk annak érdekében, hogy hasonló többet ne fordulhasson elő” – nyilatkozta Charlie Hobart, a United Airlines szóvivője, aki tragikus balesetnek minősítette a történteket.

A cég egyébként a legrosszabb élőállat szállító légitársaságnak tekinthető a 2017-es adatok alapján, tavaly 18 házi kedvenc pusztult el a járatain, míg másik két nagy versenytársa, az American Airlines és a Delta Airlines gépeinek fedélzetén mindössze két-két ilyen eset fordult elő.

Today, I boarded my first United Airlines flight.On my way, I saw a Frenchie that looked identical to my own precious…

Közzétette: June Lara – 2018. március 12.