Ismételt biztonsági hibákra hivatkozva nem hosszabbítják meg az Uber működési engedélyét Londonban, a cég azonban fellebbezett, így a végleges döntésig zavartalanul folytathatja tevékenységét. 

London az Uber öt legnagyobb piacának egyike körülbelül 45 ezer sofőrrel, így stratégiailag kiemelt jelentőségű a város a fuvarszervező vállalatnak. 

A helyi közlekedési vállalat, a Transport for London (TFL) azonban azt közölte, hogy nem hosszabbítja meg az Uber működési engedélyét a folyamatos szabálysértések miatt, amelyekkel a szervezet szerint a cég veszélybe sodorta utasai biztonságát. 

A fellebbezési eljárás végéig folytathatja londoni tevékenységét a vállalat (forrás: Uber)

A BBC szerint a szabálysértések között szerepelt engedéllyel nem rendelkező sofőrök hozzáférése a rendszerhez, amelynek következtében 2018 végén és 2019 elején összesen 14 ezer szabálytalan utat bonyolítottak le az alkalmazáson keresztül.

Az is előfordult, hogy felfüggesztett járművezetők újra regisztráltak, és így utasokat fuvarozhattak. A TFL olyan esetet hozott fel példaként, amelyben az egyik Uber-sofőr annak ellenére is folytatni tudta tevékenységét, hogy megvonták engedélyét gyerekekről készült tisztességtelen képek terjesztése miatt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Uber fellebbezett a döntés ellen, és amíg az akár hónapokig húzódó eljárás tart, zavartalanul folytathatja tevékenységét a brit fővárosban.

Nem ez az első eset, hogy Londonban elveszítheti engedélyét az Uber: két éve, 2017-ben ugyanez történt szintén biztonsági előírások be nem tartása miatt, azonban a cég fellebbezése sikeresen zárult, az engedélyt újból megkapta.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!