Napi tizenöt fel- és leszállási résidőpárt vásárolt a Wizz Air a londoni Gatwick repülőtéren a norvég légitársaságtól.

A magyar fapados közleménye szerint a megszerzett slotoknak köszönhetően az Egyesült Királyságban működő Wizz Air UK további 4 Airbus A321neo repülőgépet helyez a második legnagyobb londoni repülőtéren működő bázisára 2022 tavaszától.

Így a brit Wizz-leánycégnek öt gépe állomásozik majd Gatwicken, emellett az anyavállalat is számos járatot indíthat oda más európai bázisairól.

A résidők megszerzésével a légitársaság erősítheti jelenlétét és versenyképességét London légiközlekedési piacán – mondta a közlemény szerint Váradi József a Wizz Air-csoport vezérigazgatója.

Fotó: AIRportal.hu

Később a Routes Online számolt be arról, hogy a résidők birtokában a társaság 14 új járatot indít a légikikötőből, ezek egy része szezonális, másik meg pedig állandó összeköttetés lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A résidők egy részét a már meglévő járatok sűrítésére használják majd, Athénba, és Malagába is gyakrabban fognak járni a fapados gépei.

Emellett a légitársaság új célállomása lesz Gatwickről Faro, Milánó-Malpensa, Nápoly, Palma de Mallorca, Róma-Fiumicino, Bécs, Funchal, Bari, Hanía, Podgorica, Catania, Lárnaka, Tel-Aviv és Míkonosz is.