Floridában kedden megnyitották a repülőtereket, megkezdődött a károk felmérése az Irma hurrikán pusztításai nyomán.

Miközben a hurrikánból trópusi viharrá szelídült Irma a nap folyamán már Georgiában és Dél-Karolinában pusztított, Floridában a kormányzó tájékoztatása szerint lassan kezdett újraindulni az élet. Georgiában egy, Dél-Karolinában pedig két halálos áldozatot követelt a vihar kedd délután.

Rick Scott kormányzó kedden délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentette: Miamiban, Orlandóban, Jacksonville-ben megnyitották a repülőtereket, noha Miami légikikötője még csak korlátozottan fogad gépeket.

A hét végére valamennyi floridai repülőtér működik majd.

Az atlantai repülőtéren – amelyet a világ egyik legforgalmasabb légikikötőjeként tartanak számon – kedden 200 járatot töröltek, bár Andrew Gobeil, a reptér szóvivője közölte: a repülőteret nem zárják le.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az országos meteorológiai szolgálat szerint a trópusi vihar kedden 15-20 centiméternyi esőt zúdított Dél-Karolinára, valamint Georgia, Alabama és Mississippi északi vidékeire. Georgia és Dél-Karolina államokban óránkénti 103 kilométeres széllökések pusztítanak, ami azt jelenti, hogy Irma – bár trópusi viharrá enyhült – változatlanul nagy erővel sújtja a térséget. Az elárasztott part menti vidékeket már pénteken kiürítették.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!