Minimális nyereséggel zárta az első pénzügyi félévet a brazil Embraer úgy, hogy nagyobb árbevétele volt a tavalyihoz képest – derül ki a gyártó honlapján közölt jelentésből.

Grafika: Embraer | © AIRportal.hu

Grafika: Embraer

A regionális és business jeteket gyártó társaság tájékoztatása szerint 2016 első félévét 2,6 milliárd dollár árbevétellel zárták, ez 4 százalékos bővülést jelent a tavaly első félévi adathoz képest. A működési költsége 2,1 milliárd dollár volt, 4,8 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

A bruttó nyereség így 545 millió dollár lett, az üzemi eredmény viszont már 41,7 millió veszteséget mutat szemben a tavalyi 181 milliós nyereséggel. Az Embraer adózás utáni eredménye 4,5 millió dollárt tett ki, míg tavaly ugyanebben a periódusban 72,2 millió dollár nyereséget könyveltek el.

Ezek mellett minimálisan ugyan, de csökkent az Embraer listaáron számolt rendelésállománya, amely a félév végén 21,9 milliárd dollárt tett ki, egymilliárddal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A cég a második negyedévben 26 kereskedelmi és 26 business jetet adott át megrendelőinek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az eredmények miatt az Embraer lefelé módosította éves kilátásait, a korábbi 480-545 millió dolláros sávból a 405-500 milliós sávba várja év végén az üzemi eredményét és a business jetek piacának zsugorodása miatt kevesebb gép átadásával számol ebben a szegmensben.