Több tízezer plusz utast hozott az idei nyár a Malévnek a tavalyi szezonhoz képest. A magyar légitársaság azon kevés európai légitársaságok egyike, mely sikeres nyári utasforgalmat bonyolított. A Malév járatain augusztusban 12%-kal utaztak többen az előző évhez képest, a férőhely kihasználtság pedig elérte a 84%-ot.

A légitársaság hazai piaci részesedése az utasszám növekedésével együtt ugyancsak nőtt, a nyár utolsó hónapjában elérte a 46,3%-ot, ami a tavalyihoz képest 2,4 százalékpontos növekedést jelent. Javuló eredményt regisztrált a társaság az átszálló utasok számát illetően is, akik 26%-kal voltak többen az idei nyáron (június – július – augusztus).

A Malév a kedvező forgalmi eredményeket az idei évben bevezetett új kereskedelmi stratégiájának köszönhetően tudta elérni. A magyar és nemzetközi piacokon a fapadosok áraival is versenyképes árakat vezetett be. Hirdetéseivel folyamatosan új utas szegmenseket szólít meg, a családosoktól kezdve a diákokig és wellness utazókig. Emellett elkötelezett a céges ügyfelek irányába is, bevezette Corporate Saver nevű programját és folyamatosan fejleszti honlapját, melyen legutóbb a foglalási rendszer újult meg teljesen.

A Malév a nyári szezon után az őszre koncentrál, legújabb akciójának keretében bruttó 19 ezer forinttól kínál jegyeket egészen szeptember végéig, melyekkel az idei évben lehet utazni. Az augusztus végén megújított foglalási rendszer is jelentősen segíti az értékesítést, az új rendszer átláthatóbb és egyszerűbb, mint elődje.

Az újításnak köszönhetően a Malév honlapja minden eddiginél jobban az értékesítésre fókuszál. Az új foglalási rendszer minimalizálja a foglalással eltöltött időt, például a keresést követően közvetlenül a véglegesen fizetendő összeggel találkozhatnak az utasok. Kialakításra került egy naptár alapú találati lista is, mely automatikusan +-3 napos találatot jelenít meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!