Új repülőtéri berendezéseket tesztel az Etihad, amelyek az utasok egészségi állapotát ellenőrzik, és elősegítik a tünetekkel rendelkező személyek azonosítását.

Az abu-dzabi légitársaság az Elenium Automation ausztrál céggel dolgozik együtt, amelynek technológiai újítása bármelyik, már eddig is működő érintésmentes eszközbe telepíthető.

Így az információs, check-in vagy önkiszolgáló poggyászfeladó pultban is megjelenik majd az utasok tesztelése érdekében, többek között a testhőmérsékletet, valamint a szívritmust és a légzési sebességet méri.

Forrás: Etihad

Azoknak utasoknak, akiknek egészségi állapota a vírusfertőzésre utal, kiképzett személyzet segítségével további, előre meghatározott vizsgálatokon kell részt venniük.

Az Elenium Automation szerint az új technológia segítségével bármelyik repülőtéren rizikómentesen szűrni lehetne a betegségeket anélkül, hogy a személyzetet bármilyen veszélybe sodornák az érintkezéssel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Etihad Airways tájékoztatása azonban óva intett attól, hogy hosszú távú következtetéseket vonjunk le a kapott adatokból.

Ezt a technológiát nem úgy tervezték, hogy diagnosztizálja az egyes betegségeket, csupán korai figyelmeztetést ad, amely elősegíti a tünetekkel rendelkező személyek azonosítását és további vizsgálatát.

Az Etihad nem pusztán a jelenlegi vírus további terjedésének megakadályozására látja megoldásnak az új technológiát, hanem a jövőben bármilyen más betegségek esetén is. A teszteket először önkéntesek segítségével kezdik, később pedig valódi utasok bevonásával folytatják.