Újabb kreatív módját találták meg a távol-keleten a pénzszerzésnek: a Singapore Airlines bejárással egybekötött fine dining-élményt kínál egyik letárolt Airbus A380-as repülőgépének fedélzetén.

A Reuters beszámolója szerint a légitársaság olyan csomagot állított össze, amelynek része a képzési központ meglátogatása, a szimulátorozás, illetve külön program részeként ebédelni is lehet az A380-as fedélzetén, egy alapos körbevezetés után.

Fotó: Singapore Airlines

Hogy melyik osztályú kabinrészben, azt az érdeklődő választja ki, sőt többféle, nemzetközi séfek által összeállított menüt kínálnak majd a légiutas-kísérők. Minden jelentkező ajándékcsomagot is kap, a tradicionális helyi ruhában érkezőket pedig plusz meglepetéssel jutalmazzák.

Egyelőre két napon, október 24-én és 25-én lesz lehetőség a Changi-repülőtéren az A380-asban ebédelni, a „tárlatvezetést” a központban pedig novemberben tartják.

A Singapore Airlines házhoz szállítást is vállal, ebben az esetben a kiválasztott menü mellé egy videós útmutató is érkezik arról, hogyan kell tálalni és elfogyasztani az adott ételt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság korábban azon is gondolkodott, hogy a Qantas-hoz hasonlóan körutazó járatokat teljesít, de végül erről a tervről letettek.

A Távol-Keleten egyre több légitársaság próbálkozik plusz bevételre szert tenni, főleg azok, amelyek üzemelése szinte teljesen leállt. Szingapúr, mint városállam nem rendelkezik belföldi hálózattal, a nemzetközi forgalom pedig a malajziai beutazókat leszámítva tiltott.

Hasonló cipőben jár a Thai Airways, a nemzetközi járatok szintén leálltak, ott a légitársaság – mint arról beszámoltunk – a pilótaképzésre használt szimulátorokat nyitja meg a nagyközönség előtt.