Európában nyit bázist az amerikai Surf Air légitársaság, amely arról híresült el, hogy havi díjért akárhány járatra válhatunk jegyet.

Fotó: Surf Air | © AIRportal.hu

Fotó: Surf Air

A Reuters hírügynökség tudósítása szerint a kaliforniai cég London-Lutonból indít járatokat májsutól Zürichbe és Ibizára. A társaság honlapján az ibizai jegyek még nem elérhetőek, viszont Genfbe, Zürichbe, Cannes-ba már foglalhatóak helyek. A tervek között szerepel müncheni és milánói útvonal indítása is Londonból, de a társaság térképén Párizs-Orly repülőtér is szerepel.

A hivatalos tájékoztatás szerint a Surf Air elsősorban az üzleti utasokra fókuszál, ami látszik is a menetrenden. Reményeik szerint hasonló sikert érnek majd el Európában, mint Kaliforniában, ahol három év alatt háromezer „előfizetőjük” lett.

A társaság ugyanis előfizetéses alapon működik: havi 2180 dollárért cserébe korlátlan számú járatra lehet jegyet igényelni.

A Surf Air az Egyesült Államokban és Európában is svájci gyártású Pilates-12C repülőgépekkel közlekedik, Európában nyolcüléses konfigurációval. A májusi indulás előtt már le is adtak egy 45 darabos megrendelést a gyártó felé. Emellett tervbe vették hasonló kapacitású Embraer gépek beszerzését is, a megrendelést még idén leadják a Reuters szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Simon Talling-Smith, a Surf Air Europe leányvállalatának vezetője reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy nagyobb sikert érnek majd el Európában, mint az Egyesült Államokban, ahol 12 gépes flottájukkal 11, főleg kaliforniai városba repülnek. Kivételt képez ez alól a Nevadában található Las Vegas.

A vezető előnyként értékelte, hogy a járatok a kisgépes terminálokat használják majd, így jóval egyszerűbb és gyorsabb lesz az ellenőrzés és beszállítás, a várakozási idő pedig sokkal alacsonyabb.

A menetrend szerint a járatok 1,5-2 órásak lesznek.