Ezentúl már nemcsak küllemével, hanem képességeivel is kiemelkedik kategóriatársai közül az Elite II üzleti repülőgép.

A Honda Jet bemutatta az Elite II névre keresztelt változatát, amely mind teljesítményben, mind kényelemben felülmúlja a korábbi variánsokat.

A japán gyártó az automatizáció fejlődésével új képességekkel bővítette a sugárhajtású üzleti repülőgépek legkisebb kategóriájának egyik éllovasaként számon tartott típust.

A fejlesztéseknek köszönhetően 4 utassal a fedélzetén immár 2865 kilométeres hatótávolságot is elérhet a típus, ráadásul az üzemanyag-takarékos működésről sem kell lemondaniuk a tulajdonosoknak.

Az 5035 kilogrammosra növelt tömeg miatt új spoilerek biztosítják a megfelelő fel- és leszállási teljesítmény elérését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Új gyári színekben a HondaJet Elite II (Forrás: Honda Aircraft Company)

Az Elite II továbbra is a Garmin G3000-es fedélzeti rendszerét használja, azonban jelentősen bővült a választható képességek listája. A gyártó az új változatnál is megtartotta a típus védjegyévé vált hajtómű-elrendezést, a szárnyak tetejére rögzített erőforrásokat.

A stabilizált megközelítést segítő vizuális és hangjelzések mellett 2023 első felétől tolóerő-automata, míg a jövő év második felétől vészhelyzeti automatikus leszállás is elérhetővé válik a típushoz.

A teljesítmény javítása mellett mind külsőleg, mind belsőleg megújult az üzleti repülőgép. A trendeknek megfelelve elegáns, a fekete színt előtérebe helyező stílusban is kérhető a repülőgép, amelyet Black Editionnek nevezett el a gyártó.

Ezen felül új borítást kapott a padló és az ülések, valamint a bejárati ajtót is beépített fényforrásokkal szerelték fel. Az utazási komfortot a tökéletesített zajszigetelésen felül az éjszakai fény opcióval rendelkező beltéri LED-világítás is növeli.