Összedolgozik a Lufthansa-diszkont Eurowings és a pénzügyi gondokkal küzdő South African Airways: előbbi légitársaság az utóbbi cég európai járataira szállít utasokat, és a Eurowings Köln-Fokváros járatot is indít már novembertől. 

Münchenen és Londonon át közlekedhetnek majd a South African utasai. (Fotó: AIRportal.hu)

Ráhordójáratokról született megállapodás a Eurowings és a South African Airways között – írja az aerotelegraph.com portál.

A Lufthansa diszkont leányvállalata a napokban interline megállapodást kötött a dél-afrikai nemzeti légitársasággal, amely már csak három európai nagyvárosba közlekedik a kontinensünkön, Londonba, Münchenbe és Frankfurtba.

A megállapodás értelmében Münchenben és London-Heathrow-n szállhatnak át a két légitársaság Németország és Afrika között közlekedő utasai. November elejétől pedig a Eurowings járatot nyit Köln/Bonn repteréről Fokvárosba is.

A South African business-utasait a Eurowings legmagasabb kategóriájú, Best elnevezésű tarifájára foglalják átszállás esetén, a turista jeggyel rendelkezőket pedig a feladott poggyászt és fedélzeti ellátást is tartalmazó Smart tarifára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A súlyos pénzügyi válsággal terhelt South Africant nemrég ismét gyorskölcsönnel segítette ki a dél-afrikai állam, amelyből a lejáró banki tartozásait egyenlíti ki. Mint nemrég megírtuk, már sokadik alkalommal készül reorganizációs terv a folyton rossz gazdasági teljesítményt nyújtó légitársaságnál.

Fotó: AIRportal.hu