Egy nemzetközi, internetes megkérdezésen alapuló kutatás rangsorolta a világ 50 legbarátságosabb városát, Budapest a 31. helyen szerepel. Lássuk a top 10-et!

A Big 7 Travel a másfél millió követőjét nemrég megkérdezte a közösségi médiafelületein, hogy a világ mely városát tartják a legbarátságosabbnak.

A szempontok között szerepelt például az, hogy milyen könnyen lehet tájékozódni, mennyire segítőkészek a helyi lakosok ez ügyben, és hogy mennyire ismerkedőkedvűek a vendéglátóhelyeken.

Az így kialakult 50-es listán Budapest a 31. helyet érte el, megelőzve többek közt Rómát, Berlint, New Yorkot, Madridot vagy Londont is. Lássuk most a top 10-et!

  1. Glasgow, Skócia

A skótok híresek a vendégszeretetükről, ezért nem meglepő, hogy a legnagyobb skót város a tizedik helyre került a listán. Szerencsére Budapestről sem nehéz eljutni ide, repülőjegy már 18 ezer forinttól kapható a Wizz Airnél.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
  1. Sao Paulo, Brazília

A brazil nagyvárosban 12 millióan laknak, de ez nem akadálya annak, hogy a vendégszerető városok közé tartozzon: a kutatás szerint a helyiek jellemzően nagy örömmel vezetik körbe a turistákat, és egyedi atmoszférája igazán vonzó célponttá teszi.

  1. Nashville, Tennessee, USA

Valamit tudhatnak Nashville lakosai, hiszen az Egyesült Államokból egyedüliként szerepel a város a top 10-ben. Klasszikus déli varázsa minden turistát rabul ejt, a “Zene Városának” is becézett településen nehéz unatkozni.

Nashville-ben találkozhatunk a legbarátságosabb amerikaiakkal (forrás: pixabay)
  1. Christchurch, Új-Zéland

A felmérés szerint a helybéliek rendkívül nyitottak és kedvesek a turistákkal, ami igazán vonzóvá teszi ezt a távoli várost. 

  1. Dublin, Írország

A lista 6. helyét elfoglaló város híres arról, hogy lakosai jóindulatúak és jó humorérzékük van. Akár eltévedünk, akár csak csevegni szeretnénk egy klasszikus ír kocsmában, a helyiek örömmel csatlakoznak. Jó hír, hogy a klasszikus ír vendégszeretetért nem kell sokat fizetni: jelenleg akár 14 ezer forintért is eljuthatunk ide a Ryanairrel.

Dublinnak nem csak az utcái hangulatosak, de a lakosai is kedvesek (forrás: pixabay)
  1. Hamburg, Németország

Családbarát és biztonságos helyként az észak-német nagyváros tökéletes úti cél egy rövidebb hétvégi utazásra, a helyiek nyitottságának és kedvességének köszönhetően hamar otthon érezhetjük magunkat. Körülbelül 23 ezer forinttól már el is juthatunk ide Budapestről a Eurowings közvetlen járataival. Nem utolsó sorban itt található az Airbus második számú európai gyára, amit minden repülésszeretőnek érdemes beiktatnia a programba.

  1. Tajpej, Tajvan

A modern és gyönyörű város egyre népszerűbb a turisták körében, amely a helyiek barátságosságának is köszönhető. Tajpej ugyanakkor Ázsia leginkább elfogadóbb és nyitott városa, így mindenki biztonságban érezheti itt magát. Az EVA Airways járatával átszállás nélkül juthatunk el ide Bécsből.

  1. Bruges/Brugge, Belgium

A dobogó harmadik fokán a varázslatos belgiumi kisváros áll, amelyet nem csak elragadó hangulata, mesebeli utcái tesznek népszerűvé, hanem a helyiek turistákhoz való pozitív viszonya is (a várost elárasztó tömegturizmus ellenére). Legkönnyebben és legolcsóbban a Ryanair vagy Wizz Air Charleroi-ba tartó járatain juthatunk el, ahonnan csak pár órányira van a kisváros.

  1. Kuala Lumpur, Malajzia

A maláj népről általánosságban elmondható, hogy nagyon kedvesen és nyitottan áll a külföldiekhez, ez a fővárosban, Kuala Lumpurban kiemelten igaz. A helyiek könnyed temperamentuma és nyitottsága kedvelt úti céllá teszi a várost nem csak a turisták, de a letelepedni kívánók szemében is. 

Kuala Lumpur a legbarátságosabb ázsiai nagyváros (forrás: pixabay)
  1. Vancouver, Kanada

A kanadaiak eleve híresek arról, hogy rendkívül udvariasak és nyitottak, ez pedig a szavazás szerint Vancouverben tapasztalható meg leginkább. A város óriási multikulturális közösséggel rendelkezik, amely szívesen látja a turistákat. A helyiek bármikor segítenek a bajba jutott vagy kíváncsi turistáknak, könnyűvé téve a látogatást a városban.

Vancouvert imádják a turisták, és ehhez a helyiek vendégszeretete nagyban hozzájárul (forrás: pixabay)
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!