Balti országok, Törökország és igazi egzotikumok – olyan úti célokat mutatunk most, amelyek Budapestről fapados légitársaságokkal egyelőre nem érhetők el, de az osztrák fővárosból kiindulva jó ajánlatokat találhatunk.

Fapadossal utazni jó dolog, már ha a repülőjegyek árait vesszük figyelembe elsődleges szempontként. Bár a diszkontok hálózata rohamosan bővül Európában, néhány úti cél még hiányzik például a magyar piacról. Elég azonban az egyénileg, vagy tömegközlekedéssel is jól megközelíthető bécsi reptérig tekinteni, ahol igazi gyöngyszemeket találhatnak az utazók.

Baltikum

Tallin belvárosa (Forrás: Unsplash)

A Baltikum méltatlanul alulértékelt az ultra fapados légitársaságok budapesti kínálatában, pedig sokak kedvence Észtország, Lettország és Litvánia, amelyeket akár egy autós körutazással kombinálva rövid időn belül be lehet járni.

Szerencsére bécsi indulással mindhárom ország elérhető.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Tallinnba (Észtország) március 31-től heti három járatot indít a légitársaság, keddi, csütörtöki és szombati indulással-érkezéssel.

Riga (Lettország) február 24-től érhető el, heti négy járattal, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap, Vilniusba, Litvánia fővárosába pedig február 26-tól heti három járat üzemel hétfőn, szerdán és pénteken. Aki Rigába készül, annak azért érdemes átfutni az Air Baltic ajánlatait is Budapestről.

Törökország

Bodrum tengerpartja (Forrás: Unsplash)

Törökországba szintén nem jár Magyarországról egyik fapados légitársaság sem (a Pegasus inkább hibrid cégnek tekinthető).

Bécsből azonban igazán jó áron érhető el három mediterrán város: Antalya, Bodrum és Dalaman.

A Ryanair az osztrák fővárosból Antalyába március végétől heti négyszer (hétfő, szerda, péntek, vasárnap), Bodrumba heti kétszer (hétfő, péntek), Dalmanba pedig szintén heti kétszer (kedd, szombat) közlekedtet majd járatokat.

Nyári kikapcsolódás

A Navagio öböl (Forrás: Unsplash)

Portugália és Görögország két közkedvelt hely az európai nyaralók körében, egy-egy népszerű városba viszont nincs közvetlen fapados járat Budapestről, bár Faro elérhető a Ryanair átszállásos megoldásával.

A dél-portugáliai Faro és környéke, az Algarve régió népszerű turistacélpont, ahogy a görögországi Zákinthosz szigete is.

A Wizz Air az osztrák fővárosból 2020 július 21-től heti két járatot indít Faróba, kedden és szombaton, míg Zákinthosz május 1-jétől érhető el a Ryanair kínálatában, kezdetben heti egy, pénteki, majd júliustól kibővített, hétfői és pénteki napokon.

Aki unja, vagy idegenkedik azoktól a görög szigetektől, amelyek a magyar turisták tipikus célpontjai, annak érdemes körülnézni a bécsi repülőtér kínálatában, mert onnan közlekednek járatok olyan szigetekre is – pl. Szkíathosz – ahova Ferihegyről nem.

Egzotikus úti célok

A kalandok kedvelőinek sem kell lemondaniuk az olcsó repülőjegyekről, hiszen két igazán egzotikus főváros is elérhető közvetlenül Bécsből.

Bejrút (Forrás: Unsplash)

Örményország fővárosa, Jereván a világ egyik legrégebb ideje lakott települése, nyáron kevés esővel és meleg idővel várja a turistákat.

Libanon fővárosa, Bejrút a Földközi-tenger partján fekszik, és a Közel-Kelet egyik legvegyesebb örökséggel rendelkező helyszíne, ahol a különböző muszlim és keresztény felekezetek, valamint a zsidóság kultúrája találkozik.

Mindkét fapados légitársaság a tavalyi év vége felé jelentette be, hogy beveszi az örmény piacot, és járatot indít Jerevánba. Bécsből a Wizz Air indít gépeket március 20-tól heti két alkalommal, hétfőn és pénteken. Bejrút heti kétszer, szerdán és vasárnap érhető el a Laudával.