Belép az örmény piacra a Wizz Air. A low-cost légitársaság Bécsből és Vilniusból indít járatokat a jereváni repülőtérre.

A Wizz Air Reuters által idézett bejelentése szerint 2020 áprilisától tervezi a belépést az örmény piacra.

A low-cost légitársasaág hetente két-két járatot indít a jereváni repülőtérre Vilniusból és Bécsből.

A Wizz Air bejelentése az ír versenytársa lépését követi. Mint korábban megírtuk, a Ryanair 2020 januárjától Jereván és Milánó-Bergamo, illetve Róma-Ciampino között, majd a jövő nyári menetrendben Jereván és Berlin-Schönefeld, valamint Gyumri és Memmingen között indít járatokat.

Fotó: AIRportal.hu

Amint korábban megírtuk, az örmény hatóságok egy ideje azon dolgoznak, hogy megnyissák a piacot az európai low-cost cégek előtt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ország az Armavia csődje óta nem rendelkezik nemzeti légitársasággal, és nyilatkozatok szerint nem is időszerű, hogy az állam létrehozzon ilyet, vagy kijelöljön egy már üzemelő, magánkézben lévő légicéget erre a státuszra.

Tatevik Revazian, Örményország polgári légiközlekedési hatóságának vezetője még a nyáron azt nyilatkozta, hogy dolgoznak a szükséges jogszabályi változtatásokon, mert több low-cost légitársaság – köztük a Ryanair és a Wizz Air – is jelezte szándékát, hogy 2020 nyarán új útvonalakat nyitna Jerevánba.