Fedélzeti Wi-Fi-vel szereli fel keskenytörzsű flottáját az Air Canada, a szolgáltatás technikai hátterét a Gogo telekommunikációs szolgáltató vállalat biztosítja.

A gépre szerelt antenna segítségével kommunikál a földi adó-vevő tornyokkal a rendszer. (Fotó: Gogo) | © AIRportal.hu

A gépre szerelt antenna segítségével kommunikál a földi adó-vevő tornyokkal a rendszer. (Fotó: Gogo)

Kanadában a nemzeti fuvarozó az első légivállalat, amely felszereli gépeit fedélzeti Wi-Fi-vel, de Észak-Amerikában is az elsők között szerepel. Az Air Canada korábban már ellátta két Airbus A319 típusú gépét a Gogo rendszerével és ezidáig tesztelési céllal üzemeltette azokat.

A vállalat a két géppel kedvező üzemeltetési tapasztalatokat szerzett, ezért májusban, ha sikeresen megállapodnak a Gogoval elkezdődhet az Airbus A319/320/321, valamint az Embraer E190 flotta felszerelése a rendszerrel. A szolgáltatást kiterjesztenék a regionális vállalatra is, az Air Canada Expressre, melynek Bombardier CRJ705 és Embraer E175-ös gépparkja is megkapná a Gogo Air-Earth Wi-Fi rendszerét. Idén 29 gépbe integrálnák a rendszert és 2015 decemberéig az összes említett típusba tartozó keskenytörzsű repülőgép számszerint 130 darab megkapná a hasznos kommunikációs rendszert.

A szélestörzsű flotta egy merőben más technológiával működő műholdas fedélzeti Wi-Fi rendszert kapna, melynek tesztelését várhatóan 2015-ben kezdik meg. A Gogo Global 2KU és az Inmarsat GlobalXpress KA rendszerek a kielégítő teszteredmények és a hatóságok engedélyezési eljárásának befejeztével szintén beépíthetővé válnak, ezzel növelve a hosszú időtartamú repülés komfortját és csökkentve az éjszakai járatok monotonitását.

A logo egyértelműen tudatosítja a gép utasaival, hogy bizony egy WI-Fi-vel szerelt gépen utaznak. (Fotó: Air Canada) | © AIRportal.hu

A logo egyértelműen tudatosítja a gép utasaival, hogy bizony egy WI-Fi-vel szerelt gépen utaznak. (Fotó: Air Canada)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!