A fedélzeti wifi szolgáltatás az Orange telekommunikációs vállalattal együttműködésben valósul meg, és 2015 nyarától egy három hónapos próbaidőszak alatt lesz elérhető két Airbus A320-as típusú repülőgépen. Az utasoknak, akik a két Airbus A320-as valamelyikére váltanak majd jegyet, lehetőségük lesz böngészni, e-maileket olvasni, online tévét nézni, vagy a kedvenc sorozatukat élvezni az Orange és az Air France által kínált költségtérítéses wifi hozzáférés részeként – adta hírül közleményében a légitársaság.

Az utasok kapcsolódhatnak laptoppal, táblagéppel, vagy okostelefonnal is a wifi szolgáltatáson keresztül az internethez, illetve egy honlap is elérhető lesz számukra, amelyen szórakoztató funkciók széles tárháza (élő tévéadás, filmek, sorozatok és zene), valamint az út élvezetesebbé tételéhez hozzájáruló praktikus információk (járatcsatlakozások időpontja, úticélon elérhető szolgáltatások stb.) állnak majd rendelkezésükre.

„A folyamatos elérhetőség fontos szempont ügyfeleink számára, de különösen igaz ez a rövid- és középtávú járatainkkal repülő üzleti céllal utazókra. Ez az innovatív projekt, amely az Orange vállalattal együttműködésben valósul meg, ezeknek az elvárásoknak próbál eleget tenni. A fedélzeti wifi szolgáltatással szeretnénk továbbra is kihasználni a digitális technológiai fejlődést.” – fogalmazott Frédéric Gagey, az Air France elnök-vezérigazgatója.

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

„A fedélzeti wifi egy olyan szolgáltatás, amit szinte mindenki szeretne kipróbálni, mi pedig elégedettek vagyunk, hogy meg tudunk felelni az elvárásoknak. Ez egy újabb bizonyítéka vállalatunk innováció iránti elköteleződésére, amely azzal jár, hogy mozgósítjuk minden szakértelmünket hálózat, tartalom és üzlet terén.” – tette hozzá Delphine Ernotte Cunci, az Orange France ügyvezető-helyettese.

A közös projektben az Air France Industries felel azon eszközök telepítéséért, amelyek a fedélzeti wifi szolgáltatás működtetéséhez és fenntartásához szükségesek a két repülőgépen. Az Orange Business Services biztosítja a technológiai megoldásokat – a műholdas hálózat beszerzésétől kezdve, amely lehetővé teszi a wifi szolgáltatás létrejöttét, és a honlap elérését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szolgáltatás megvalósításával az Air France és az Orange egyaránt a piaci igényekre kíván reagálni. Az igények felderítéséhez végeztek kutatásokat is, amelyek szerint az utasok egyszerű fedélzeti wifi hozzáférésre vágynak, minden elkötelezettség nélkül. A felmérések szerint az Air France utasok 78 százaléka szeretne fedélzeti wifi hozzáférést, 28 százalék pedig még fizetne is a szolgáltatásért, amennyiben elfogadható az ára. A kutatást a BVA közvélemény-kutató intézet végezte, több mint kétezer Air France ügyfél bevonásával.

Az Orange a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója: 2013-ban 41 milliárd euró volt a vállalat árbevétele, világszerte 161 ezer munkatársat foglalkoztatnak, ebből 101 ezret Franciaországban, összesen 30 országban vannak jelen.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!