A brit légitársaság felfüggesztette a repülőjegyek értékesítését a londoni Heathrow-ról induló rövidtávú járataira augusztus 8-ig a legnagyobb forgalmú brit légikikötőben fennálló kapacitáshiány miatt.

Az intézkedés nagy-britanniai és európai úti célokat is érint. A légitársaság közlése szerint a jegyeladás leállításától függetlenül korábban megvásárolt jegyeiket az utasok szükség esetén át tudják foglalni – írta az MTI közlése alapján a hirado.hu.

A Heathrow repülőtér arra kérte a légitársaságokat, hogy a tumultus csökkentése érdekében korlátozzák a nyár folyamán eladott jegyeik számát. Mint megírtuk, a British Airways az augusztus és október vége közötti időszakban több mint tízezer járatát vette ki a menetrendből emiatt.

Fotó: AIRportal.hu

A Heathrow-reptérről jelenleg naponta legfeljebb százezer utas indulhat el, a légikikötő ezzel a július közepén ősz elejéig bevezetett felső korláttal igyekszik csökkenteni a kígyózó sorokat, a csomagszállítás késedelmeit és a járattörléseket.

Múlt héten a repülőtér azt jelezte, hogy a százezres korlátozásnak köszönhetően a járatok pontosabban közlekednek, és a csomagszállítás is hatékonyabbá vált.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nagy-Britanniában és Európa-szerte gondot okoz a repülőtereknek és a légitársaságoknak, hogy pótolják a koronavírus-járvány alatti leállás után előállt munkaerőhiányt, emiatt sok helyen fennakadások vannak a check-in-pultoknál és a csomagszállításban.