Október 17 23:50-től határozatlan időre felfüggesztette működését és törölte összes járatát a ciprusi Cobalt Air légitársaság. A pénzügyi gondokkal küzdő cégnek nem sikerült határidőre megegyezni a kiszemelt európai befektetőkkel, így kénytelen volt leállítani járatait.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság számláján még meglévő 15 millió dollárból a körülbelül 200 alkalmazottjának járandóságait fizetik ki.

A cég leállása nem meglepetés, mert a korábbi kínai befektetővel már eddig is akadtak problémák, a légitársaság október elején például nem tudta kifizetni néhány repülőgép-lízing tartozását.

A légitársaság honlapján szerdán késő éjjel, a cég leállásáról megjelent rövid közlemény arról tájékoztatja a repülőjeggyel rendelkező utasokat, hogy ne menjenek ki a repülőtérre, mert nem indulnak a járatok és nem is lesz a reptéren senki a légitársaságtól.

Az utasok a hitelkártyájukat kiadó bankokhoz vagy az utazási irodákhoz fordulhatnak visszatérítésért, amennyiben hitelkártyával, vagy ügynöknél foglalták le repülőjegyüket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Már szerdán éjjel több rivális low-cost légitársaság is mentő repjegy-ajánlatokkal próbált – természetesen nem önzetlenül – a Cobalt Air jeggyel rendelkező utasok segítségére sietni.

A Cobalt Air bő két éve, 2016 júniusában kezdte meg működését, két Airbus A319-es és négy A320-as repülőgépet üzemeltetett lárnakai központtal.

A cég 2017-ben még az év start-up légitársasága címet nyerte el a légiközlekedési iparági elemzésekkel foglalkozó, ausztrál CAPA-tól.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!