Felfüggeszti a hosszútávú járatokat müncheni bázisáról a Lufthansa, mostantól csak a frankfurti központból indulnak el az interkontinentális útvonalakat teljesítő gépei. A bajor főváros repülőteréről csak a Lufthansa Cityline járatai szállnak fel, a flotta jelentős részét a cégcsoport kényszerpihenőre küldte.

A német légitársasági csoport éves pénzügyi jelentésében a jelenlegi helyzetre kitérve azt közli: az Austrian, az Air Dolomiti és a Brussels Airlines leállása után a Lufthansa és a Swiss is minimális szolgáltatást nyújt.

Münchenből egyetlen hosszútávú járatot sem indítanak el, Frankfurtból New York-Newark, Chicago, Montreal, Sao Paolo, Bangkok, Tokió-Narita és Johannesburg érhető el a szűk európai kínálat mellett. A bajor fővárosból csak a Lufthansa Cityline regionális járatai szállnak fel, a Swiss Európán kívül csak Newarkba közlekedik hetente háromszor. A csoport emellett mentesítő járatokat indít, április 19-ig 140 járaton 20 ezer embert visznek haza.

Mindezek a járatok a korábban tervezett menetrend mindössze 5 százalékát adják, ezért a 763 gépet számláló flottából 700 gépet letárolnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa ugyanakkor az áruszállító járatokat, a Kínába irányulókat leszámítva, az előzetes menetrend szerint közlekedteti, mivel a gazdaságnak szüksége van az ellátási lánc fenntartására.

Bár ma az előzetes terveknek megfelelően kivontak a flottából egy MD-11-est, a többi gépet nem állítják le, sőt, azt vizsgálják, hogy mely utasszállító gépeket használják fel áruszállításra.