Egy új befektetőhöz került a Monarch Airlines márkanév, a növekvő utazási kereslet miatt lát fantáziát a nagy múltú, de 2017 októberében botrányos körülmények között becsődölt brit légitársaság újraindításában. 

A befektető rövid közlésében hangsúlyozta, hogy a 2023 elején megalapított, új Monarch Airlines légitársaság és Monarch Holidays utazásszervező a közelmúltbeli tulajdonos- és menedzsmentváltást követő újraindulása után a szabadidős utazásokra fókuszálna, valamint tovább örökítené az immár 55 éves, egykor sokak körében kedvelt márka klasszikus értékeit.

Daniel Ellingham, a cég új vezetője az amerikai Airways-nek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy az ikonikus márkanévvel rendelkező légitársaság erős szereplőként térne vissza az Egyesült Királyság turisztikai piacára, és prémium alternatívát kínálna a szabadidős utazásokat jelenleg az országban domináló fapadosokkal szemben.

A céget egy Luton-közeli székhelyszolgáltatóhoz jegyezték be, a brit hatósághoz egyelőre nem nyújtott be Légi Üzemeltetői Engedély (AOC) iránti kérelmet.

Fotó: AIRportal.hu

Az Egyesült Királyság egykor ötödik legnagyobb, főként charter és menetrend szerinti szabadidős járatok teljesítésével foglalkozó, az utolsó éveiben folyamatosan pénzügyi gondokkal küzdő légitársasága 2017. október 2-án jelentett csődöt, valamint azonnali hatállyal leállította járatait és a jegyértékesítést. Mintegy 110 ezer utasa ragadt külföldön, akiket a brit hatóság által szervezett charterekkel szállítottak haza.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az 1967-ben alapított Monarch Airlines lutoni bázissal működött, a csődje előtt 35 darab Airbus A320-as családba tartozó repülőgépet (10 db A320, 25 db A321) és egy darab Boeing 737-est üzemeltetett, de korábban számos klasszikus, szélestörzsű típus is repült a flottájában. A légitársaság a megszűnése előtt 35 darab új generációs Boeing 737 MAX 8 repülőgépre rendelkezett kötelező érvényű megrendeléssel.

Fotó: AIRportal.hu