Három hétre lezárják az európai kontinens egyik legforgalmasabb repterének, az Amszterdam Schiphol Nemzetközi Repülőterének egyik legfontosabb futópályáját.

Forrás: Schiphol Airport

Március 25-től három hétre, április 15-ig lezárják az amszterdami repülőtér legforgalmasabb, 18R-36L jelű, Polderbaan nevű futópályáját.

A lezárásra átfogó karbantartási és felújítási munkálatok miatt van szükség, amelyekkel a repülőtér üzemeltetője még a legforgalmasabb nyári szezon előtt végezni szeretne.

Az üzemeltető szerint a mostani időszak a legalkalmasabb a munkálatok elvégzésére, mivel az időjárási tényezők kedvezőek a munkához, és a nyári főszezon sem indult még el.

A felújítás során a szakemberek elvégzik a pálya felületének javításait, a pálya 500 méteres szakaszán teljes szélességben az aszfalt cseréjét, strukturális felújítást a pálya két pontján, a pálya burkolati jeleinek újrafestését, a pályafények modernebbre cserélését, továbbá a pályához kapcsolódó gurulóutak aszfaltjának cseréjét, illetve a vízelvezető rendszer cseréjét – írja az ATW Online.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A felújítás három hetet vesz majd igénybe, ez alatt a nap huszonnégy órájában dolgoznak majd a szakemberek, hogy minél előbb, akár az április 15-i határidő előtt végezhessenek a munkával, és a reptér működése visszatérhessen a normális kerékvágásba. A munkálatok ideje alatt a reptér másik öt futópályájára terelődik majd a forgalom.