A földi kiszolgálást nyújtó Menzies Aviation megvásárolta az ír ASL-csoport tulajdonában lévő magyar cargo kiszolgáló céget, a Farnair Handling Kft.-t.

A Farnair Handling Kft. 2004. óta van jelen a piacon és azóta kínálja a budapesti repülőtéren az alábbi szolgáltatásokat:
teljeskörű árukezelés-, raktározás, áruk biztonsági átvilágítása, vámkezelése és más logisztikai tevékenységek.

A társaság az előző évben több, mint 19 600 tonna árut kezelt, 12 légitársaság, számos légitársasági cargo ügynökség és közúti árufuvarozó társaság megbízására.

A Menzies Aviation az akvizícióval a már meglévő földi kiszolgálási és Lounge üzemeltetési portfólióját gazdagítja, ami egyben a vállalati stratégia egyik legfontosabb pillére.

Fotó: AIRportal.hu

Miguel Gomez, a Menzies Aviation európai regionális igazgatójának nyilatkozata:
“A szolgáltatási portfóliónk bővítése az egyik legjobb módja a piaci részesedésünk növelésének, és az árukezelés egy olyan terület, amelyben kifejezetten nagyobb szerepet kívánunk vállalni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nagy örömünkre szolgál, hogy sikeresen lezártuk a Farnair Handling megvásárlási folyamatát, és hogy ezennel a Menzies csapatában köszönthetjük munkavállalóit. Alig várjuk, hogy közösen nyújtsunk kiváló szolgáltatást a cargo ügyfeleink részére.”

A cég lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a napi üzemelés zavartalanul folytatódik a felvásárlás végeztével is, a helyi vezetőség a Menzies Aviation és a Farnair Handling részéről is készen áll az átállási folyamat megkezdésére. További részlet az átállási folyamatról, a munkavállalók részére a következő napokban várható.