Részegen fenyegette a Southwest Airlines légiutas-kísérőit, két rendőrt is felpofozott, bíróság elé vitték, mégis csak próbaidőre bocsátottak egy férfi, mindezt azért, mert egy volt katonáról van szó.

Az amerikai The Advocate azt írta, egy New Jersey-i 39 éves férfi még tavaly vette igénybe az amerikai fapados légitársaság Chicago és New Orleans közti egyik járatát, amelyen italozni kezdett és agresszívvá vált.

Amikor a járat a célállomáshoz közel ért, a légiutas-kísérők nem adtak már neki több italt arra hivatkozva, hogy hamarosan leszáll a gép. A férfi erre rendkívül agresszív lett: amikor a pilóta közölte az utasokkal, hogy megkezdik a leszálláshoz való felkészülést, akkor visszaüvöltött, hogy neki ő nem parancsolhat. A légiutas-kísérőket pedig azzal fenyegette meg, hogy zsákba teszi a testüket.

A landolás után két rendőr érkezett a fedélzetre, de velük is közölte, hogy nem engedelmeskedik a parancsaiknak, majd mindkettőt arcon ütötte. Végül fegyveresek kényszerítették a földre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Joel Michael Bane nevű férfi két okból sem ismeretlen a hatóságok előtt. Egyrészt korábban is követett már el erőszakos cselekményeket, másrészt pedig háborús veteránnak számít, mivel Irakban és Afganisztánban is rész vett különböző bevetéseken.

A bíróság végül éppen emiatt döntött úgy, hogy a kiszabható húsz évnyi börtönbüntetés helyett próbaidőre bocsátja a férfit. Szintén mellette szólt, hogy pszichológusok szerint poszttraumás stresszben szenved a katonai múltja miatt. A féléves próbaidő alatt a férfi nem fogyaszthat alkoholt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!