Címlap Légitársaságok Fizetés nélküli szabadságra küldené egyes pilótáit a Ryanair

Fizetés nélküli szabadságra küldené egyes pilótáit a Ryanair

Fizetés nélküli szabadság kivételét, vagy másik bázisra távozást kért a Ryanair több manchesteri, dublini és stanstedi pilótájától, különben kirúgják őket.

A dolgozókat az Independent szerint egy belső levélben kérte arra a cég vezetése, hogy vagy vegyenek ki egy éves fizetés nélküli szabadságot, vagy jelentkezzenek olyan bázisokon, ahol pilótákat keresnek. A másik opció az, hogy kirúgják őket.

Közölték, hogy a Thomas Cook csődje miatt az Egyesült Királyságban 9 ezer, Európában pedig potenciálisan további 13 ezer munkahely szűnik meg, ezért remélik, hogy elegendően jelentkeznek a fizetés nélküli szabadságra, így nem kell még tovább növelni a munkanélküli pilóták számát.

Neal MacMahon járatüzemeltetésért felelős vezető, a levél írója azt mondta, az említett bázisokon több pilóta dolgozik, mint kellene, és még az idei télen csökkenteni kell a létszámot a Boeing 737 MAX-ok késői érkezése miatt.

Fotó: AIRportal.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Ryanair 500-700 fős leépítést tervez, bár korábban a július végén közzétett negyedéves pénzügyi jelentésében még 900 fő elbocsátásával számoltak

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A társaság lapunkhoz eljuttatott korábbi közleménye szerint az utasforgalom 7 százalékkal 37,6 millióra nőtt a június 30-án zárult első negyedévben, az árbevétel pedig 2 milliárd eurót tett ki, 9 százalékkal magasabbat, mint az előző év azonos időszakában.

Ennek ellenére az ír fapados társaság a tavalyihoz képest 20 százalékkal kevesebb, 319 millió euró adózott nyereséget könyvelhetett el a magasabb bér- és kerozinköltségek miatt.