Hónapokkal előbb megvásárolni a jegyet vagy a last-minute fogásokban reménykedni? Mikor lehet a legkedvezőbb áron repülőjegyhez jutni? Bizonyára sokunknak okoztak már fejtörést ezek a kérdések. Szerencsére ma már rengeteg repülőjegy-foglaló és -összehasonlító oldal létezik, ahol folyamatosan ellenőrizhetjük az aktuális tarifákat és egy kis kitartással, illetve némi rugalmassággal jó vásárt csinálhatunk.

A nyaralások időszaka igaz elmúlt, de egyre népszerűbbek az őszi városnézések, amelyek során az európai fővárosok a legkedveltebb úti célok között szerepelnek. Manapság már akár egy tank benzin áráért vásárolhatunk oda-vissza repülőjegyet a kiszemelt városunkba, ha követjük az alábbi tippeket:

• Foglaljunk időben: Az utazás előtt minimum nyolc héttel vásároljunk, így jó eséllyel még a többség előtt jó áron tehetünk szert repülőjegyünkre.

• Árváltozások követése: Érdemes már jóval korábban tájékozódnunk és felmérnünk, hogy milyen árnál érdemes lecsapni az adott desztináció esetében. Rengeteg repülőjegy-foglaló és -összehasonlító honlap létezik, amiknek a segítségével a vásárlók értesülhetnek az aktuális jegyárakról. Egyik napról a másikra jelentősen emelkedhetnek vagy csökkenhetnek az árak, ilyen esetekre érdemes repülőjegy árfigyelőt beállítani.

• Fontos a vásárlás időzítése: A hét közepe felé, inkább az esti órákban érdemes jegyet vásárolni, mert általában akkor vannak a legkedvezőbb jegyárak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

• Rugalmasság: Amikor nem konkrét időpontra keresünk jegyet, rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a dátum kiválasztásánál figyelembe vesszük a repülőjegy árakat. A hétvégi utazás általában drágább, mintha hétköznap repülnénk.

• Legyünk körültekintőek és ne féljünk variálni: Az összehasonlító oldalak mellett, érdemes a légitársaságok oldalán is megnézni az árakat, mert egy napon belül is eltérő árak lehetnek. Előfordulhat az is, hogy jobban megéri egy irányú jegyeket venni akár eltérő légitársaságoknál.

• Kerüljük el a fő utazási napokat: Ünnepek és nyaralási szezon környékén az egekbe szöknek a jegyárak, ilyen esetekben célszerű minél előbb megvásárolni a jegyet.

• Kicsi csomag, nagy spórolás: Több mint tízezer forintot is megtakaríthatunk, ha nem adunk fel csomagot, hanem megelégszünk a kézipoggyásszal.

• Kérjünk kártérítést, ha késik, törlik, vagy túlfoglalják a járatunkat: Hiába jutottunk olcsón jegyhez, ha nem tudjuk beváltani, vagy a több órás késés okozta bosszúságok elrontják a kedvünket.
Egy Európai Uniós rendelet alapján a felsorolt esetekben akár 600 eurós kártérítés illethet bennünket.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!