Újabb, főként mediterrán városokat tesz elérhetővé júliusban az Austrian Airlines, amely flottája felét vissza is állítja a forgalomba, de a budapesti útvonal egyelőre nem nyílik meg.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, július végére 36 repülőgépük áll újra forgalomba, és a tervek szerint július elejétől több mint 50 célállomás válik újra elérhetővé a járathálózatában. Ezek között a nagyobb európai fővárosok mellett főként görög turistaközpontokba lehet majd az Austrian Airlines gépeinek fedélzetén eljutni.

Az új járatok beállítása mellett a társaság növeli a frekvenciát a fontosabb repülőterek felé is.

Zürichbe már naponta háromszor, Párizsba, Brüsszelbe, Hamburgba naponta kétszer közlekedik majd, de Szófiába, Bukarestbe is ugyanennyi járatot fognak üzemeltetni.

Fotó: Austrian Airlines

Az Austrian az Airbus A319-esek, Embraer 195-ösök és Bombardier Dash 8-asok mellett három Boeing 767-est is újra használni fog, ezekkel Bangkokba, Chicagóba, New Yorkba és Washingtonba repül majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Június 15-én a légitársaság a tavalyi kapacitása 5 százalékát kínálta fel, júliusra ez 20 százalékra emelkedik.

Mint arról korábban beszámoltunk, az osztrák kormány 150 millió euró értékben tőkeinjekciót hajt végre, de ennek egyik feltétele, hogy be kell szüntetni azon regionális összeköttetéseket, amelyeket közvetlen, legfeljebb 3 órás vasúti járattal el lehet érni. Bár Budapest vasúton nincs közvetlenül összekötve a schwechati repülőtérrel, a Ferihegyre közlekedő járat egyelőre nem indul újra.

Lapunk kereste az Austrian Airlines-t a budapesti járattal kapcsolatban, amint megérkezik a válaszuk, frissítjük cikkünket.