Folytatódik az április első napjaiban indult sztrájkhullám az Air France-nál. A légitársaság szakszervezetei az április 3-i és 7-i sztrájk után újabb 6 napra hirdettek munkabeszüntetést.

Az Air France dolgozóit képviselő több szakszervezeti tömörülés általános 6%-os fizetésemelést követel, amit a cég vezetése visszautasított azzal az indokkal, hogy a veszélybe sodorná a légitársaság gazdasági és pénzügyi helyzetét, a vállalat növekedési és beruházási terveit tekintettel a különösen kiéleződött versenyhelyzetre.

A szakszervezetek a múlt heti két napos munkabeszüntetéseket követően újabb 6 napra hirdettek sztrájkot, április 10, 11, 17, 18, 23, 24-re.

Április 10-én kedden a légitársaság a járatainak 25%-át kényszerül törölni. A sztrájkban a pilóták 35%-a, a légiutaskísérők 20%-as és a földi személyzet 13%-a vesz részt.

A későbbi napokra a légitársaság nem tudta még megjósolni, hogy a sztrájk hány járatot érint, mert az attól függ, hogy hány alkalmazott nem veszi fel a munkát. Emiatt a társaság közlése szerint a járattörléseket a 1 nappal előre tudják csak közzétenni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az érintett utasok számára díjmentes átfoglalási lehetőséget biztosít a légitársaság.

Fotó: AIRportal.hu