Az észak-amerikai légitársaságok közül utolsóként a United Airlines is megemelte a feladott poggyász díját, az Abu Dzabi székhelyű Etihad Airways pedig bevezette a csak kézipoggyászt tartalmazó jegykategóriát.

Szeptember elsejével a JetBlue, az Air Canada és WestJet korábbi áremeléseit követve a United Airlines is megemelte a feladott poggyászok után fizetendő plusz díjat.

Az óriáscégnél mostantól az első becsekkolt csomag után 25 helyett 30, a második után pedig 35 helyett 40 amerikai dollárt kell fizetni.

Fotó: AIRportal.hu

A cég közleménye szerint az áremelés az észak-és közép-amerikai, valamint a karibi járatokat érinti, a nemzetközi útvonalakon az árak nem változtak.

Mindeközben a Southwest légitársaság szembemenve korábbi stratégiájával utasonként már két feladott csomag után sem számít fel plusz díjat – írja az ATW Online.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fapadosítás az öböl-mentieknél

Az Abu Dzabi székhelyű légitársaság, az Etihad Airways szeptember 3-án jelentette be, hogy új, „fapadosnak” is nevezhető jegykategóriát vezet be rövidebb útvonalain, például Bahrein, Kuvait, Omán és Szaúd-Arábia irányába.

A „Deal Fare” jegykategória economy osztályú ülőhely foglalása esetén választható, és nem tartalmaz feladott poggyászt, csak egy, maximálisan 7 kilós kézicsomagot. 

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

A díjcsomagot azután vezette be a cég, hogy tavaly egy rövidebb próbaidőszakban már kiderült, a rövid távú járatok utasai igénylik a kevesebb kényelmet kínáló, de olcsóbb szolgáltatásokat – írja az Aviation24.be.

A légitársaság törzsutas programjában résztvevők azonban itt is kivételt élveznek, szinttől függően 10-20 kilogrammos feladott poggyász is ingyenes az Etihad Guest tagok számára még a Deal Fare választása esetén is.