Flottájának bővítésével reagál a DHL a nemzetközi, expressz szolgáltatások iránti egyre növekvő keresletre, a vállalat üzemanyag-hatékony és környezetbarát gépekkel fiatalít – adta hírül lapunkhoz eljuttatott közleményében a DHL.

A DHL tavaly Farnboroughban rendelt meg tizennégy darab Boeing 777F áruszállító repülőgépet, amelyek közül az első gép a napokban kezdte meg szolgálatát. A DHL sárga-piros arculati színeibe festett, N705GT lajstromjelű repülőgép bázisáról, a Cincinnatiben működő Észak-Kentucky Nemzetközi Repülőtérről (CVG) indult első kereskedelmi célállomása, Bahrein felé május 25-én.

A DHL üzemanyag-hatékony és megbízható teherszállítókra cseréli a flottáját, így még gyorsabban tud reagálni az expressz szolgáltatások iránti, globálisan is egyre növekvő igényekre.

Az új repülőgépek használatával erősödik a DHL nemzetközi szolgáltatása és még hatékonyabban köti össze a főbb DHL központokat, így Cincinnatit, Lipcsét, Hongkongot és számos más repülőteret.

A Southern Air légitársaság által üzemeltetett repülőgép hamarosan már ütemezett útvonalakon is indul.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“Az első 777-es Boeing érkezése fontos mérföldkő volt az interkontinentális flottánk átszervezésében. Ezeknek a hatékony, hosszú távú járatokon is alkalmazható, nagy kapacitású repülőgépeknek, illetve a non-stop útvonalaknak köszönhetően több piacon tudunk megjelenni és kiszolgálni az igényeket. Ráadásul ezekkel a fenntarthatósági stratégiánkat is elősegítjük, azaz a 2050-ig teljesítendő zéró kibocsátási tervet” – mondta John Pearson, a DHL Express vezérigazgatója.

Forrás: DHL Express

A Boeing 777-es 112 tonna (hasznos tömeg) teherbírással rendelkezik, és 9200 kilométeres távolságot képes megtenni – ennek a típusnak van a legnagyobb befogadóképessége és kapacitása a két hajtóműves teherszállítók között. Ezek a modellek üzemanyag-hatékonyabbak és megbízhatóbbak, mint a régiek – 18 százalékkal kevesebb a széndioxid-kibocsátásuk a lecserélt gépekhez képest. A korábban használt Boeing 747-400-as típusú repülőgépeket fokozatosan cserélik le, ahogy megérkeznek az új modellek. További három Boeing 777F érkezését még az idei évre várják.

DHL Express több mint 260 dedikált légi járművel dolgozik és 17 légitársasággal áll partnerségben. Naponta 600 járatot indít, több mint 220 országban és területen.

Kapcsolódó:

Így készült a DHL első Boeing 777F repülőgépe