Ma reggel 8 órakor indult első menetrend szerinti kereskedelmi útjára a LOT Lengyel Légitársaság Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgépe. Az SP-LRA lajstromjelű repülőgép első útja a cseh fővárosba, Prágába vezetett – adta hírül közleményében a légitársaság.

A LOT 523-as számú járatának Varsóból Prágába vezető útja 57 percig tartott, a fedélzeten 175 utas utazott, akik egy exkluzív oklevelet kaptak a jelentős repüléstörténelmi eseményről. A visszaúton 149 utas utazott a 252 fősre beszékezett repülőgépen, amely 10 óra után szállt fel nem sokkal Prágából.

A LOT Dreamlinere összesen tizenegyszer látogat el Prágába a december-januári időszakban. Ezeken a rövid, európán belüli utakon a LOT szakemberei élesben tesztelik az új repülőgépet és a hajózó-személyzet felkészítésének utolsó lépései a transzatlanti repülésekre is ezeken a járatokon történik.

A repülőgép az első prágai járatát követően kilenc európai városba fog közlekedni az elkövetkezendő egy hónapban. A gép Prága, London, Bécs, München, Frankfurt, Hannover, Kijev és Brüsszel mellett Budapestre is ellátogat. A ferihegyi repülőtérre azonban csak négyszer érkezik a gép, 2013. január 11, 12, 13 és 14-én, akkor is csak az esti órákban.

A repülőgép január közepétől kezdi meg a transz-atlanti járatainak teljesítését. Az első járat Chicagoba fog elindulni 2013. január 16-án, majd február 1-én Toronto lesz a következő desztináció. Február 3-tól New York-ba indulnak majd a Dreamliner gépekkel teljesített járatok, március 3-tól pedig már Pekingbe is a 787-es fedélzetén repülhetnek a LOT utasai.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Gyors csere a vezérigazgatói székben

A légitársaság csütörtökön közleményben jelentette be, hogy a légitársaság igazgatótanácsa visszahívta Marcin Piróg-ot a vezérigazgatói posztról. A döntéssel egyidejűleg az igazgatóság Zbigniew Mazur-t jelölte ki a vezérigazgatói teendők ellátására. Mazur a LOT igazgatóságának pénzügyekért és gazdasági területért felelős tagja.

Az igazgatóság a döntés okaként a cég utóbbi időben nyújtott gyenge teljesítményét nevezte meg. Az igazgatótanács egyidejűleg kifejezte abbéli meggyőződését, hogy a vállalat átszervezési tervét késlekedés nélkül végre kell hajtani, amely nagyon rövid időn belül nyereségessé teszi majd a légitársaságot és stabilitást hoz majd a LOT életében. A veszteséges légitársaság sajtóértesülések szerint csaknem 100 millió eurós állami segítségben részesül.

LOT Boeing 787-es utaskabinjának bemutatója

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!