Megveti a lábát a Wizz Air Frankfurt fő légikikötőjében (FRA) azzal, hogy járatot indít a 60 milliós forgalmú repülőtér és Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között.

Jól tippeltek a német kollégák hétfőn, amikor azt írták, két új járatot is bejelenthet a Wizz Air Frankfurtból, azzal viszont sokakat meglepett a légitársaság, hogy Budapestre indít járatot. A társaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint

a gépek naponta közlekednek december 15-től Budapest és Frankfurt között.

A 9273-as járat minden nap 14.50-kor indul Budapestről és 16.35-kor landol Frankfurtban, a 9274-es járat pedig 17.15-kor száll fel Frankfurtban és 18.45-kor landol Ferihegyen.

Jelenleg 9 ezer forinttól kínálja a jegyeket a Wizz Air.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Budapest mellett a Wizz egy másik várost, Szófiát is összeköti Frankfurttal, a bolgár fővárosból május 22-étől indulnak el a napi járatok.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


A járatnyitást az tette lehetővé, hogy a rendkívül magas reptéri díjak mellé az üzemeltető kidolgozott egy új árkategóriát, amely már felkeltette a diszkontok érdeklődését is.

A Lufthansa, mint a repülőtér fő használója és az üzemeltető Fraport 8,4 százalékos tulajdonosa erősen kritizálta a döntést, saját diszkontját, az Eurowingset viszont nyilván szívesen látja a világ egyik legforgalmasabb repülőterén.

A Wizz Air jelenleg többnyire csak másodlagos német repülőtereket szolgál ki, Memmingenbe, Hannoverbe, Karlsruhéba és Frankfurt-Hahnra repülnek, de már két nagyobb repülőtérre, Kölnbe és Hamburgba is betették a lábukat.

A Frankfurt Nemzetközi Repülőtér tavaly 60,7 millió utast szolgált ki, 0,4 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A Ryanair után a Wizz Air a második diszkont légitársaság, amely belép Frankfurt fő repülőterére, az ír diszkont bázist is nyitott és két repülőgépet állomásoztat a reptéren.