Teljesen ki kellett üríteni a római Ciampino repülőtér terminálját mert tűz, vagy füst volt az épületben. A La Repubblica olasz lap információi szerint a terminálból az összes utast és a dolgozókat is kiterelték a hatóságok kedden délelőtt.

Számos a Ciampino repülőtérről induló járatot töröltek, és több érkező járat a Fiumicino repülőtéren szállt le.

A repteret üzemeltető Aeroporti di Roma azt közölte, hogy a terminál kiürítésére megelőző intézkedésként volt szükség, mert füstöt észleltek az épület alagsorában.

Az esemény érinti a Ryanair Rómából Budapestre közlekedő, FR 8418 számú járatát is, amelynek menetrend szerint 10:10-kor kellett volna leszállnia Budapesten, azonban egyelőre a gép még nem szállt fel a Ciampino reptérről.

Az MTI azt írta, hogy a repülőtér épületei előtti téren több ezer utas várakozik reggel 8 óra óta, a hatóságok hangosbemondókkal kérik a türelmüket. Információk szerint a forgalom talán 12 óra körül indulhat újra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Tűzoltósági közlések szerint a reptér egyik üzletének raktárában ütött ki tűz, ennek a füstje terjedt el. Senki sem sérült meg. 

A Giovan Battista Pastine nevét viselő, Rómában csak Ciampinóként ismert repülőtér az olasz főváros második legnagyobb polgári reptere évi majdnem hatmilliós utasforgalommal. Többnyire a fapados légitársaságok járatainak tartják fenn.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!