Focilázban ég a Qatar Airways: a légitársaság vicces biztonsági videóval rukkolt elő, amelyben több világhírű focista is szerepel.

A videó egy labdarúgócsapat öltözőjében játszódik, ahol az edzésterv helyett a vészhelyzeti instrukciókat osztják meg a játékosokkal. Az edzőt és segédedzőt két angol színész, Jason Thorpe és Ross Hatt játssza, mellettük feltűnnek mások mellett olyan sztárok, mint Neymar Jr., Lewandowski és Cafu.

A biztonsági videó jól illeszkedik a mostani trendekbe, ahol a légitársaságok az informatív tartalmon kívül egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a játékosságra és az egyediségre. A Qatar marketingért és kommunikációért felelős alelnöke szerint ez nem véletlen.

„A videó felhívja az utasok figyelmét a biztonságra, miközben könnyed és humoros szórakozást kíván az utazás első percétől. Hisszük, hogy a vicces hangvétel segít jobban emlékezni a fontos biztonsági tudnivalókra” – mondta Salam Al Shawa.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Qatar nem véletlenül igazolta le a sztárokat és illesztette be a safety videót a focis-környezetbe: az emírség ad majd otthont a FIFA futball-világbajnokságnak, illetve akik idén decemberben Dohában járnak, azok az ott megrendezett FIFA-klubvilágbajnokságon is részt vehetnek.