Török sajtóértesülések szerint a Turkish Airlines görög légitársaságok megvételével, és az athéni repülőtér bővítésével komoly terjeszkedést tervez a régióban – írja cikkében a CH Aviation portál.

A cég elsődleges tervei között szerepel az, hogy a görög Olympic Air-ben befolyást szerezzenek.

A görög cég részvényeinek felvásárlása nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy a török nemzeti fuvarozó tovább tudjon terjeszkedni a régióban. A tervek szerint a tranzakciót követően az Olypmic egy rövid ideig még önálló légitársaságként üzemelne, de csak addig, amíg nem integrálják be teljesen a leendő anyacégbe.

Az athéni repülőtér is jelentős fejlesztéseken menne keresztül, és a tervek szerint a Turkish Airlines isztambuli központja mellett egy újabb bázisként szolgálna. Innen egyelőre meg nem nevezett célállomások felé terjeszkedne a cégóriás.

Az Olympic Air mellett egyes források szerint az Aegean Airlines is szerepel a törökök „bevásárló listáján”.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
3 darab Airbus A330-300-assal bővít a Turkish

A török nemzeti fuvarozó szinte napokkal azután, hogy a Boeing gyártól 5 darab Boeing 777-300 típusú utasszállítót vásárolt, az európai Airbus-hoz is leadott egy rendelést, mely 3 darab Airbus A330-300-as repülőgép vételéről szól, melyek átvétele 2015 körül várható.

A légitársaság 2012 októbere óta 20 darab szélestörzsű Airbust rendelt. A legutóbbi három gép hajótműveinek szállítója egyelőre nem ismert.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!