Új szolgáltatást vezet be októberben a Swiss: a Flightpass nevű gyűjtőjegy tíz egyirányú, flexibilis, Genfből induló vagy oda érkező Európán belüli repülőjegy beváltására alkalmas. 

A Flightpass révén a Swiss lehetőséget nyújt az utasoknak arra, hogy rugalmasan utazzanak, fix áron. A gyűjtőjegyet egy évig lehet felhasználni a légitársaság Genfből induló vagy Genfbe érkező járataira, ahonnan az utasok több, mint 30 európai célállomás közül választhatnak. 

A Flightpass lehetőséget biztosít arra, hogy flexibilisen utazhassunk a légitársaság járatain (forrás: Swiss)

A Flightpass-nak két változata van: A Discover Europe Pass tíz egyirányú járatot kínál Európán belüli célállomásokra teljesen rugalmasan. Főként azok számára ideális, akik a saját ütemükben szeretnék felfedezni az öreg kontinenst egy év alatt. 

A City Pass azon gyakori utazóknak ajánlott, akik Genf és egy általuk választott európai város között ingáznak évente többször. A City Passnak a választott úticél távolsága alapján három árváltozata is lesz.

Mindkét típusú gyűjtőjegynél kiválasztható a rugalmasság mértéke, azaz, hogy az utas 7, 14 vagy 30 nappal az indulás előtt foglalná le a repülőjegyet, flexibilitása pedig befolyásolni fogja az árát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mindkét szolgáltatásra fel lehet iratkozni ezen a weboldalon. A légitársaság egyelőre nem közölte a gyűjtőjegyek pontos árát, csupán annyit, hogy a legolcsóbb 899 svájci frankba, azaz 273 ezer forintba fog kerülni, így egy út ára 27 300 forint lesz. Feltételezhetően a City Pass legközelebbi desztinációkat magába foglaló, 30 napos rugalmasságú változata kerül majd ennyibe.

A Swiss lehetőséget kínál a szén-dioxid kibocsátás kompenzálására is, mindkét jegytípusnál 80 svájci frank pótdíj megfizetésével.